TADF'dan Bayram MESAJI

TADF'dan Bayram MESAJI

TADF'dan Bayram MESAJI

Değerli Türk Amerikan Toplumu,
 

Kurban, “yakınlaşmak”, “yaklaşmak”manasına gelmekte ve Allah yolunda malın, canın, evladu iyâlin, her şeyin feda edilebileceğini, Allah'a teslimiyeti ve O'na karşı şükür hisleriyle dolu olmayı bu vesilelerle ona yakınlaşmayı ifade etmektedir.


Bugün Kurban Bayramı... Bir yanda beraberlik için sofralar kurulurken, kutsal topraklarda Arafat'tan inen milyonlarca hacı ise ibadetini yerine getirmiş olmanın sevinciyle kurban kesiyor.


Kurban Bayramı’nda kesilecek kurbanlar sayesinde onlarca ihtiyaç sahiplerine dağıtmak müslümanların yaptığı en büyük ibadetlerden birisi. Bunun yanı sıra Kurban Bayramı’nda kırgınlıklar unutulur, dargınlar barışı, sevdiklerimizle bayramlaşmak da en büyük geleneklerden birisi. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde bayramı bayram gibi geçirmenizi temenni ediyorum. Bayramları gurbette geçiren vatandaşlarımız başta olmak üzere dünyada bulunan bütün Müslümanların Kurban Bayramını tebrik ederim.


Bayramlar, dargınlıkların unutulduğu, insanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle...


Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu
Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu adına

Atilla Pak
Başkan

Bu haber toplam 900 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler