T.C. BOSTON BAŞKONSOLOSLUĞU'ndan seçim duyurusu

T.C. BOSTON BAŞKONSOLOSLUĞU'ndan seçim duyurusu

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ VE OY KULLANMA GÜNÜNÜN BELİRLENMESİ

 

Değerli Vatandaslarımız, 

  

Cumhurbaskanlığı seçimlerinin ABD'de birinci turu 31 Temmuz - 3 Ağustos 2014 tarihleri arasında, ihtiyaç duyulması halinde ikinci turu 17-20 Ağustos 2014 tarihleri arasında gerçeklestirilecektir. Yurtdısı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaslarımızın Cumhurbaskanlığı seçimlerinde oy kullanmak için randevu almaları mümkündür.

  

Yurtdısı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı vatandaslarımız, 21-25 Temmuz 2014 tarihleri arasında Yüksek Seçim Kurulu'nun web sayfasında (www.ysk.gov.tr) hizmete açılan SEÇSİS'te (Seçim Bilisim Sistemi) her iki tur için de oy verecekleri gün ve saat dilimini belirleme imkanına sahiptirler. Sistemde oy verme günleri iki zaman dilimine bölünmüs olup (08.00-12.30 ve 12.30-17.00) vatandaslarımızın istedikleri saat aralığını seçmeleri de mümkündür.

 

Vatandaslarımızın kullanımına 21 Temmuz Pazartesi sabahı saat 01.00'de (Türkiye saatiyle 08.00) açılmıs olup, 25 Temmuz Cuma günü, sabah saat 10:00'da (Türkiye saati ile 17:00) sona erecektir.

 

Randevu almayan seçmen vatandaslarımızın oy verecekleri gün ve saatler ise, sistem tarafından otomatik olarak belirlenecektir.

 

Sözkonusu randevuların Baskonsolosluğumuzca belirlenmesi veya değistirilmesi mümkün değildir.

 

Tüm seçmen vatandaslarımızın, SEÇSİS üzerinde kendileri için belirlenen gün ve saatleri öğrenmeleri ve belirlenmis olan aynı gün ve saatlerde Baskonsolosluğumuza gelerek sahsen oy kullanmaları beklenmektedir. Anılan bilgiler, 26 Temmuz 2014 tarihinden itibaren, YSK'nın internet sitesinde yer alacak "Nerede Oy Kullanacağım" baslıklı bölümden sorgulanabilecektir.

 

Yüksek Seçim Kurulu'nun ilgili kararı uyarınca, kendileri için belirlenen oy verme gününde sandığa gitmeyen vatandaslarımızın diğer günlerde oy kullanmaları mümkün olmayacaktır. Bu durumdaki seçmenler sadece ülkemizdeki gümrük kapılarında kurulacak sandıklarda oy verebileceklerdir.

 

Saygıyla duyurulur.

T.C. BOSTON BAŞKONSOLOSLUĞU

Bu haber toplam 1328 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler