Suriyeliyi fidye için kaçıran Suriyeliler yakalandı

Suriyeliyi fidye için kaçıran Suriyeliler yakalandı

Beylikdüzü'ndeki bir evde 26 yaşındaki Suriyeli Muhammed O'yu rehin alan ve babasından 50 bin dolar fidye isteyen Suriyeli 4 şüpheli, düzenlenen operasyonlarla yakalandı - Fidye amacıyla kaçırılan Muhammed O, kurtarılarak ailesine teslim edildi- Gözaltına

İSTANBUL (AA) - Beylikdüzü'nde bir evde, 26 yaşındaki Suriyeli Muhammed O'yu kaçırıp ailesinden 50 bin dolar fidye istedikleri iddiasıyla gözaltına alınan Suriye uyruklu 4 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, 9 Kasım'da Muhammed O, arkadaşıyla Taksim'de bir eğlence kulübüne gitti. Buradan arkadaşının kızlarla buluşma isteği üzerine Beylikdüzü'nde bir eve giden Muhammed O, evdeki 4 kişinin saldırısına uğrayarak, elleri ve ayakları bağlanarak rehin alındı.

Arkadaşı, Muhammed O'nun babasını arayarak, oğlunun rehin alındığını anlattı.

Şüpheliler, Muhammed O'nun babası Khalil O'yu (61) telefonla görüntülü arayarak, 50 bin dolar fidye istedi. Khalil O, 15 Kasım'da durumu polise bildirdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği Rehine Kurtarma ve Müzakere Timi, olaya ilişkin çalışma başlattı.

Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, Beylikdüzü'nde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Polis, görgü tanıklarının ifadesiyle çalışmalarına Esenyurt'ta devam etti.

Polis ekipleri, 17 Kasım'da Esenyurt'ta çok sayıda adrese operasyon düzenledi. Operasyonda bir evde şüphelilerden 3'ü yakalandı. Bu şüphelilerin ifadesi üzerine rehinenin Başakşehir Güvercintepe Mahallesi'nde bir evde tutulduğunu öğrenen ekipler, o adrese operasyon gerçekleştirdi. Burada 1 şüpheliyi daha yakalayan ekipler, rehine Muhammed O'yu elleri ve ayakları bağlı şekilde sokakta buldu.

Fidye amacıyla kaçırılan Muhammed O, kurtarılarak ailesine teslim edildi.

Şüpheliler Suriye uyruklu Huseyn M. (22), Dehan S. (35), Zıya H. (38) ve Vahid M. (27) emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 114 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler