Süper Lig'den 9 kulüp PFDK'ye sevk edildi

Süper Lig'den 9 kulüp PFDK'ye sevk edildi

- TFF Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, İstikbal Mobilya Kayserispor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Çaykur Rizespor, Atiker Konyaspor, Göztepe ve MKE Ankaragücü'nü PFDK'ye gönderdi


İSTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Spor Toto Süper Lig'den 9 kulübü TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

TFF'den yapılan açıklamada, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında yapılan maçların ardından Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, İstikbal Mobilya Kayserispor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Çaykur Rizespor, Atiker Konyaspor, Göztepe ve MKE Ankaragücü'nün PFDK'ye sevk edildiği bildirildi.

Açıklamada, Fenerbahçe ile Trabzonspor'un çirkin ve kötü tezahürat ve saha olayları, Galatasaray'ın ise çirkin ve kötü tezahürat nedenleriyle PFDK'ye gönderildiği kaydedildi.

Kayserispor maçında kırmızı kart görerek oyun dışında kalan Fenerbahçeli futbolcu Roberto Soldado'nun tedbirli olarak disiplin kuruluna sevkine karar verildiği belirtildi.

İstikbal Mobilya Kayserispor'un çirkin ve kötü tezahürat ile stada usulsüz seyirci alınması, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un merdiven boşluklarının boş bırakılmaması, Göztepe'nin ise 6 futbolcusunun sarı kart ve 1 oyuncusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi sebebiyle PFDK'ye sevk edildiği aktarıldı.

Atiker Konyaspor'un çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları, Çaykur Rizespor'un çirkin ve kötü tezahürat, MKE Ankaragücü'nün ise çirkin ve kötü tezahürat ile merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedenleriyle PFDK'ye sevk edildiği vurgulandı.

Öte yandan Spor Toto 1. Lig ekibi Eskişehirspor'un da saha olayları nedeniyle disipline gönderildiği ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 156 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler