Sudan’daki Türkler geleneksel iftarda buluştu

Sudan’daki Türkler geleneksel iftarda buluştu

HARTUM (AA) - Sudan'da yaşayan Türkler, Sudan Türk İşadamları Derneğinin (TÜRSİAD) geleneksel iftarında bir araya geldi.Başkent Hartum'daki Türkiye Maarif...

HARTUM (AA) - Sudan'da yaşayan Türkler, Sudan Türk İşadamları Derneğinin (TÜRSİAD) geleneksel iftarında bir araya geldi.

Başkent Hartum'daki Türkiye Maarif Vakfı Okullarının bahçesinde düzenlenen programda bir konuşma yapan Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu, Türkiye’de 6 Şubat'ta meydana gelen depremlere değinerek, "Çok ciddi bir sınama ile karşı karşıya kaldık. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız oldu. Aramızdan ayrılanların ruhu şad olsun, Allah rahmet eylesin, kalanlara Allah sabır nasip etsin. Allah bizi bu gibi felaketlerden bu gibi sınamalardan korusun inşallah." dedi.

Ramazanda olduğu gibi bayramda da vatandaşlarla aynı mekanda bir araya gelmeyi arzu ettiğini belirten Çobanoğlu, şunları kaydetti:

"Sudan’daki bizim ülkemizin en güzel, en iyi diplomatları, temsilcileri aslında sizlersiniz. Biz de burada sizlerin sayesinde son derece güzel bir çalışma ortamında Sudan makamlarıyla ikili ilişkilerimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Gittiğim her yerden görüştüğüm bütün Sudan makamlarından sizler hakkında güzel sözler duyuyorum. Sudan halkıyla iç içe Sudan kültürüne, değerlerine entegre şekilde çalışmanızdan ötürü hepsi çok memnunlar, çok mutlular. İnşallah bu çalışmalarımız hep beraber devam edecek, şimdiden hepinizin mübarek ramazanınızı ve bayramınızı kutluyorum."

Programa, kamu ve özel kurumların temsilcileri, Türk iş insanları, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve çok sayıda aile katıldı.

Sudan’daki Türkler geleneksel iftarda buluştu

Sudan’daki Türkler geleneksel iftarda buluştu

Sudan’daki Türkler geleneksel iftarda buluştu

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 35 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler