Su altında resim yapacaklar

Su altında resim yapacaklar

Muğla'da düzenlenecek çalıştay kapsamında 4 ülkeden 13 ressam su altında resim yapacak- Ressam Sarmış: "Dokulu bir tuval hazırlattık. Dalış ekibiyle yaklaşık dört gün denizde olacağız"

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Uluslararası Denizlerimiz ve Renklerimiz Sualtı Resim Çalıştayı düzenlenecek.

Ressam Mine Sarmış'ın hazırladığı, Fethiye Deniz Ticaret Odasının destekleriyle 27 Nisan-3 Mayıs'ta yapılacak çalıştaya, Türkiye, Gürcistan, Nahcivan ve Azerbaycan'dan 13 ressam katılacak. Çalıştay kapsamında ressamlar su altında resim yapacak.

Mine Sarmış, Fethiye Deniz Ticaret Odasında düzenlenen çalıştay bilgilendirme toplantısında, katılımcıların su altında ilk kez resim yapacaklarını söyledi.

Su altında resim etkinliği için özel bir çalışma gerektiğini anlatan Sarmış, "Bunun için dokulu bir tuval hazırlattık. Dalış ekibiyle yaklaşık dört gün denizde olacağız. Su altında yarım saat ile 45 dakika arasında kalacağız. Bir gün içinde iki ya da üç dalış yapacağız. Su altında yağlı boya ve spatulayla çalışılacak." diye konuştu.

Sarmış, eserlerin daha sonra sergileneceğini kaydetti.

Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan ise uluslararası boyutta yapılacak çalıştayla bölgenin tanıtımının yapılacağını kaydetti.


Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler