Spor Toto, ismini "buza" yazdı

Spor Toto, ismini "buza" yazdı

- Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Zeytinburnu'nda yapılacak buz pistine sponsor oldu- Teşkilat başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu:- "Spordan kazandığımız kaynakları yine spora, gençliğe, eğitime aktarıyoruz"


ANKARA (AA) - Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Zeytinburnu'nda yapılacak Türkiye'nin en büyük ve en donanımlı buz pistine sponsor oldu.

Teşkilattan yapılan açıklamaya göre, Zeytinburnu Belediyesi ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı iş birliğinde, 37 bin metrekarelik en büyük buz pisti Zeytinburnu'nda inşa edilecek.

Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Spor Toto Teşkilat Başkanlığı olarak spordan kazandığımız kaynakları yine spora, gençliğe, eğitime aktarıyoruz. Ülkemizin dört bir yanında yaklaşık 1000'e yakın ilçemizde, tüm illerimizde devam eden ve bitirilmiş pek çok sayıda tesisimiz bulunmakta." ifadelerini kullandı.

Spor Toto Zeytinburnu Buz Pisti'nin Türkiye'nin en büyük pisti olacağını dile getiren Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Bizim teşkilatımız için de çok ciddi bir yatırım. İnşallah bu tesis bittiğinde ülkemiz çok ciddi organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Bu anlamda ülkemizin spor ekonomisine de çok ciddi bir katkı sağlamış olacağız. Bu bağlamda bu tesisin Zeytinburnu'na kazandırılması noktasında bir başarı hikayesi söz konusu. Zeytinburnu Belediye Başkanımızın bir sosyal proje olarak başlattığı, çok ciddi bir mecraya doğru yelken açan bir proje. İnşallah bu projenin de ülkemizin buz hokeyindeki başarılarına da çok ciddi katkılar sağlayacağına da inanıyoruz."


- Pistin özellikleri


Zeytinburnu Buz Pisti, müsabakaların yapılacağı ana saha ve antrenman sahası olmak üzere 2 adet sahadan oluşacak.

Pistte ayrıca, 2 bin 756 kişilik tribün, fitness ve aerobik salonu, 24 oda ve 48 yatak kapasiteli konaklama birimleri, dinlenme alanları, kütüphane, konferans salonu, fuaye, kafeterya, hakem ve antrenör odaları, VIP seyirci locaları, lobi, yemekhane, mescit, medya için toplantı salonları, TV yayın, ses, görüntü, aydınlatma kontrol birimleri ve 157 araçlık kapalı otopark yer alacak.

Buz pisti, aynı zamanda Avrupa ve Türkiye'de şampiyonluk yaşayan Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı'na da ev sahipliği yapacak.


Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 177 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler