Sömestir tatilinde yaklaşık 1 milyon kişi termal otelleri tercih etti

Sömestir tatilinde yaklaşık 1 milyon kişi termal otelleri tercih etti

Termal Sağlık ve Turizm Derneği Başkanı Yavuz Yılık:- "Aileleler İzmir, Denizli, Pamukkale, Afyon, Bursa ve Yalova'da kayak ve termal turizmi birleştirerek tatil yapıyor"- " Çocuklar sağlıklı bir ortamda tatillerini geçiriyor"

İSTANBUL (AA) - GÖKHAN YILDIZ - Termal Sağlık ve Turizm Derneği (TESTUD) Başkanı Yavuz Yılık, "Yaklaşık 1 milyon kişi sömestir tatilinde termal otellerde konaklamalarını gerçekleştiriyor." dedi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Yılık, havaların soğuk olması termal otellere ve diğer alternatif turizme yönlendirdiğini söyledi.

Yılık, "Aileler bir taraftan termal turizm yaparken bir taraftan da Uludağ'a çıkmış oldular. Termal otel doluluk oranları yüzde 100'e ulaşmış durumda" açıklamasında bulundu.

Çocukların hem dinlendiğini hem de sağlıklı bir ortamda tatillerini geçirdiğini kaydeden Yılık, ailelelerin İzmir, Denizli, Pamukkale, Afyon, Bursa ve Yalova'da kayak ve termal turizmini birleştirerek güzel bir tatil yaptığını, yerli halkın yüzde 80'e yakınının tercihinin bu bölgeler olduğunu, yüzde 20'sinin de yurt dışından katıldığının altını çizdi.

Otel rezervasyonlarının kayak ve termal açısından tam doluluğa ulaştığını hatırlatan Yılık, yaklaşık 1 milyona yakın kişinin sömestir tatilinde termal otellerde konakladığına dikkati çekti.


- Ailelerin öncelikli tercihi


Yalova Termal Kaplıcaları İşletme Müdür Yardımcısı Burhan Topsöğüt ise 1080 dönümlük bir arazi içerisinde tesise sahip olduklarını, Yalova'nın hem tarihi hem arkeolojik bölgede konumlandığını ve doğal sit alanı olduğunu söyledi.

Topsöğüt, İstanbul'a yakın olduklarından dolayı sömestir tatili vesilesiyle ailelerin genelde apartları tercih ettiklerini belirtti.

Şu anda otellerinin yüzde 65'inin çocuklu ailelerden oluştuğunu kaydeden Topsöğüt, "Her sene bu şekilde oluyor. Otelimizin doluluk oranı okullar tatile girdiğinde, bayramlarda İstanbul ve Ankara'dan daha çok aileyi ağırlıyar." ifadelerini kullandı.

Topsöğüt, otellerinin tercih edilmesinde ise açık termal havuza sahip olmalarının etkili olduğunu sözlerine ekledi

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler