Sırbistan-İtalya-Arnavutluk Dışişleri Bakanları Toplantısı

Sırbistan-İtalya-Arnavutluk Dışişleri Bakanları Toplantısı

Sırbistan Dışişleri Bakanı Dacic:- "İtalya, AB'nin genişlemesine yatırım yapan önemli ülkelerden"

BELGRAD (AA) - Sırbistan, İtalya ve Arnavutluk dışişleri bakanlarının katılımıyla düzenlenen üçlü bakanlar toplantısı, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gerçekleştirildi.

Barış Villası'ndaki toplantının ardından üç bakan basına açıklamalarda bulundu.

Ev sahibi Sırbistan Dışişleri Bakanı İvica Dacic, üç ülke arasındaki iş birliğinin süreceğini belirterek, İtalya'nın, Avrupa Birliği'nin (AB) genişlemesine yatırım yapan önemli ülkelerden biri olduğunu söyledi.

İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano da Sırbistan ve Arnavutluk'un AB'ye üyelik sürecini desteklediklerini belirterek, Sırbistan yönetimini Kosova ile diyalog sürecindeki cesaretinden, Arnavutluk yönetimini de yolsuzlukla mücadelede gösterdiği çabadan dolayı tebrik etti.

AB'ye üyelik konusunda bölgede ortak bir tutum olması gerektiğini ifade eden Alfano, "Bakanlar toplantısı ülkelerarası diyalog ve iş birliğinin güçlendirilmesi için düzenleniyor. Bugünkü toplantının konusu da gençler ve sivil toplum arasında iletişimi güçlendirmekti." dedi.

Alfano, ülkesinde yapılacak genel seçimlere değinirken de "İtalya'da halk olgun. Demokrasi kurumları son derece iyi çalışıyor. Sonuç ne olursa olsun İtalya'nın lehine olacaktır." ifadesini kullandı.

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati de Batı Balkan ülkelerinin altyapı ve güvenlik konularında önemli adımlar attığına dikkati çekerek, Sırbistan ve Arnavutluk'un sığınmacı krizinde gösterdiği mücadelenin bu iki ülkenin AB'deki değerini gösterdiğini vurguladı.

Üçlü bakanlar toplantısı kapsamında Sırbistan ile İtalya arasında sağlık alanında iş birliği protokolü de imzalandı.

İtalya, Arnavutluk ve Sırbistan arasındaki üçlü bakanlar toplantısının ilki 2015 yılında İtalya'da, ikincisi ise 2016 yılında Arnavutluk'ta düzenlenmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 109 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler