Sınırda yakalanan YPG/PKK mensubuna hapis istemi

Sınırda yakalanan YPG/PKK mensubuna hapis istemi

Türkiye'ye kaçak yollarla geçmeye çalışırken Hatay'da yakalanan Suriyeli YPG/PKK mensubu hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı- Tutuklu Said El Said:- "Örgütten ayrılmak istediğimi bir arkadaş

HATAY (AA) - Türkiye'ye kaçak yollarla geçmeye çalışırken Hatay'da yakalanan Suriyeli YPG/PKK hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Cumhuriyet savcısı, 9 Haziran 2017'de Türkiye'ye kaçak yollarla girmeye çalışan ve Kırıkhan ilçesinde kırsalındaki bir çobanın ihbarıyla yakalanan Suriye uyruklu Said El Said (19) ile ilgili soruşturmayı tamamladı.

Şüpheli hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame, Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede ifadesine yer verilen tutuklu Said, Türkiye'ye yasa dışı yollarla giriş yaptığını kabul etti.

Terör örgütü YPG/PKK'ya katıldığını, 3 ay 15 gün eğitimden geçtiğini anlatan Said, "Suriye'deyken ajan diye YPG mahkemesine çıkarıldım ancak serbest kaldım. Örgütten ayrılmak istediğimi bir arkadaşıma söyledim. Arkadaşım da bunu YPG/PKK'da bulunan kişilere söylemesi üzerine kaçmamam için koluma YPG amblemi dövmesi yaptırdılar." ifadesine kullandı.

Said, örgüt içerisindeyken herhangi bir eylemde bulunmadığını ve pişman olduğunu kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler