Şampiyonlara coşkulu karşılama

Şampiyonlara coşkulu karşılama

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan: "Amacımız yakaladığımız başarı grafiğini koruyarak istikrarımızı devam ettirmek"


İSTANBUL (AA) - Danimarka'da düzenlenen 46. Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası'nda takım halinde Avrupa Şampiyonu olan karate milli takımı, İstanbul'da coşkulu bir şekilde karşılandı.

Danimarka'nın Aalborg şehrinde 51 ülkeden 1092 sporcunun katıldığı şampiyonada karate milli takımı 6 altın, 4 gümüş ve 6 bronz madalya kazanarak genel klasmanda Avrupa şampiyonu oldu.

Türkiye Karate Federasyonundan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen başkan Esat Delihasan önemli bir başarı elde ettiklerini belirterek, "Bu tür şampiyonaların kendine özgü, güzel bir havası oluyor. Sporcularımız da bu atmosferi yaşayarak güzel mücadeleler ortaya koydu ve 51 ülke arasında ülkemizi ilk sıraya taşıdı. Son 12 yılda beşinci kez bu başarıyı tekrarladık. Emeği geçen teknik ekibimize, yöneticilerimize, sporcularımıza ve her daim destekleriyle yanımızda olan ailelere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.


- "Başarılı olmak kadar başarıyı sürdürebilmek de önemli"


Kazanılan başarıların yanı sıra başarının devamlılığının da önemli olduğunu ifade eden başkan Delihasan şunları kaydetti:

"Benim en çok önem verdiğim konu, fazla sporcuyla olabildiğince fazla madalya alabilmek. Bu durum ülkenin o spordaki genel kalitesini ortaya koyuyor. Danimarka'da da 51 ülke arasında Türk karatesinin genel kalitesinin hangi seviyede olduğunu göstermenin haklı gururu içerisindeyiz. Türk halkına da teşekkür ediyoruz çünkü karateyi seviyor. Bunun yansıması olarak da bu başarıların geldiğini söyleyebiliriz. Amacımız yakaladığımız başarı grafiğini koruyarak istikrarımızı devam ettirmek. Her zaman söylediğimiz gibi başarılı olmak kadar başarıyı sürdürebilmek de önemli. Bunu sürdürülebilir hale getirdiğimiz için mutluyuz. Şili'deki Dünya Şampiyonası'nda da bu gençlerimiz mücadele edeceğiz ve orada da ilk beş içerisinde yer almayı hedefliyoruz."

Aldıkları desteğe en iyi şekilde cevap verdiklerini kaydeden Delihasan, "Biz görevimizi yaptık. Devletimizin, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Spor Genel Müdürlüğümüzün bizlere vermiş oldukları destek ve sundukları imkanlar neticesinde bugün bu noktalardayız. Dolayısıyla biz görevimizi yaptık, yapmaya da devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.



Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 146 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler