Salgın döneminde oklar "güvenle" atılıyor

Salgın döneminde oklar "güvenle" atılıyor

Yeni tip koronavirüs döneminde okların ilk kez uluslararası düzeyde atıldığı Türkiye, alınan tedbirlerle uluslararası organizasyonların yapıldığı merkez haline geldi- Antalya'da gerçekleştirilen şampiyonalarda demir bariyerlerle bölünmüş özel alanlardan s

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - Antalya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) döneminde okçuluk gibi uluslararası organizasyonların başarıyla gerçekleştiriliyor olması herkese güven veriyor.

Antalya'da, 100. Yıl Okçuluk Tesisleri'nde okların güvenli atılması için tedbirler üst düzeyde tutuluyor. Tesislerde düzenlenen uluslararası ve ulusal şampiyonalarda günde en fazla 100 yarışmacının ok atmasına izin veriliyor.

Sahaya girerken demir bariyerlerle oluşturulan koridorlar sayesinde hiçbir sporcu birbiriyle karşılaşmıyor. Tesis girişinde ateşleri ölçülerek ok atacakları bölgeye gelen sporcuların olduğu alana seyirci ve idarecilerin girmesine izin verilmiyor.

Saha her grup atışlarını tamamlamasının ardından tamamen dezenfekte ediliyor.

Sporcuların 2 metre arayla kendisine özel hedefe atış yaptığı alanda, herkes kendine özel malzemeyi kullanıyor. Atışların ardından yine aynı şekilde sporcular birbiriyle karşılaşmadan kendi koridorlarından sahadan ayrılıyor.

Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun aldığı bu tedbirler, diğer ülke sporcuları ve federasyon yetkililerinin de takdirini kazandı.

- "Dünyaya örnek olduk"

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, AA muhabirine, şampiyonaların sürelerini uzatarak her gün daha az sayıda sporcunun atış yapmasına izin verdiklerini söyledi.

Sporcu sağlığı açısından güvenli yarışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Topaloğlu, 13 ülkeden sporcunun katıldığı Uluslararası Antalya Challenge Yarışması'nı 40 ülkeden 3 milyon 600 bin kişinin izlediğini dile getirdi.

Bu rakamın okçuluk sporu açısından önemli olduğuna değinen Topaloğlu, yarışmanın Türkiye ve Antalya'nın tanıtımı açısından önemli olduğunu ifade etti.

Topaloğlu, çabalarının Uluslararası Okçuluk Federasyonu tarafından da takdirle karşılandığını belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin güvenli, sporcuların rahatlıkla ok atabileceği bir ülke olduğunu tüm dünyaya gösterdik. Dünyaya örnek olduk. Burada ağırladığımız Fransa, İngiltere, Rusya, Slovenya gibi takımlar hala Antalya'dalar. Kamplarını burada yapıyorlar. Okçuluk bireysel temas olmamasından dolayı diğer sporlara göre daha avantajlı. Salgın sürecini fırsata çevirdik. Evlerde çalışmalar yapıldı. Online programlar uygulandı. Sonuçlarını da bu turnuvalarda almaya başladık. 2021 yılı olimpiyat yılı olacak. Bütün hazırlıklarımız olimpiyatlara kota almak için."

Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin ise sporcu güvenliğini ön plana tutarak organizasyonları yaptıklarını söyledi.

Maskelerin sadece ok atarken çıkmasına izin verdiklerini anlatan Ergin, "Sporculara ekstra bir kaygı, baskı oluşturmamak için çaba gösteriyoruz. Sporcularımız bu süreçteki uygulamalara alıştı. Güvenli yapılan antrenmanlar, turnuvalar, milli takımın başarısına da yansıyacaktır." dedi.



Salgın döneminde oklar "güvenle" atılıyor

Salgın döneminde oklar "güvenle" atılıyor

Salgın döneminde oklar "güvenle" atılıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 166 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler