Sakarya'daki FETÖ/PDY davası

Sakarya'daki FETÖ/PDY davası

KHK ile meslekten ihraç edilenlerin de aralarında bulunduğu tutuksuz 31 emniyet mensubunun "anayasayı ihlal" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarından yargılanmasına devam edildi

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında haklarında dava açılan, aralarında kanun hükmünde kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu tutuksuz 31 emniyet mensubunun yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bazı tutuksuz sanıklarla avukatları ve yakınları katıldı.

İki celse arasında gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardından görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, dijital materyal raporunun İl Emniyet Müdürlüğü'nden istenmesi için müzekkere yazılmasını istedi.

Söz alan sanık ve avukatları da dosyadaki eksik hususların tamamlanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, 2 sanığın dosyadan ayrılmasına, dijital materyal raporunun İl Emniyet Müdürlüğü'nden istenmesi için müzekkere yazılmasına karar vererek, duruşmayı 19 Nisan'a erteledi.

- İddianame

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, aralarında KHK ile ihraç edilenlerin de bulunduğu 31 emniyet mensubu sanık hakkında "anayasayı ihlal" suçundan birer kez ağırlaştırılmış müebbet ile "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl altışar aydan 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Cumhuriyet savcısının iddianame doğrultusunda verdiği esas hakkındaki savunmasının ardından sanıklar ve avukatları, savunmalarını yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler