Rohingya Yüksek Meclisi'nden Tunus sivil toplumuna çağrı

Rohingya Yüksek Meclisi'nden Tunus sivil toplumuna çağrı

Rohingya Yüksek Meclisi Üyesi Abdullah Hafız, Tunuslu sivil toplum kuruluşlarına Arakanlıları kurtarma çağrısı yaptı

TUNUS (AA) - Rohingya Yüksek Meclisi Üyesi Abdullah Hafız, Tunus'a gerçekleştirdiği ziyarette, buradaki sivil toplum kuruluşlarına, "Arakanlıların vicdani ve insani davasıyla dayanışma içinde olma ve Arakanlı mazlumları kurtarma" çağrısı yaptı.

Başkent Tunus'a gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde Arakan'da yaşananlara ilişkin bir panelde konuşan Hafız, "Daha iyi bir yaşam için başka ülkelere göç etmeye çalışarak denizlerde yitip giden binlerce kişinin yanında, yüz binlerce Rohingyalı Bangladeş sınırında böcek gibi yaşıyor." dedi.

Bölgede 400 bin çocuğun eğitim görmesi gerektiğini aktaran Hafız, Tunuslu sivil toplum kuruluşlarına bölgedeki Müslümanları kurtarmak için dayanışma çağrısı yaptı.

Rohingya Yüksek Meclisi'nden bir grubun Tunus Parlamentosu Başkanı Muhammed en-Nasır ile görüşeceği belirtildi.

Merkezi Hollanda'da bulunan sivil toplum kuruluşu Rohingya Yüksek Meclisi'nin, dünya genelinde Arakan meselesine dikkat çekmek için çalıştığı ifade ediliyor.

- Arakanlı Müslümanlara etnik temizlik

BM'ye göre, 25 Ağustos 2017'den sonra Arakan'daki baskı ve zulümden kaçıp Bangladeş'e sığınanların sayısı 725 bine ulaştı. Uluslararası insan hakları kuruluşları, yayımladıkları uydu görüntüleriyle yüzlerce köyün yok edildiğini kanıtladı.

Bangladeş, ülkedeki Arakanlı mültecilerin yurtlarına dönüşü için Myanmar ile vardığı anlaşmayı uygulamaktan vazgeçerken, uluslararası medya ve yardım kuruluşlarının Arakan bölgesine girişini ciddi oranda kısıtlayan Myanmar hükümeti, Arakanlı Müslümanların dönüşlerine ilişkin verdiği sözleri yerine getirmedi.

BM ve uluslararası insan hakları örgütleri, Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddeti "etnik temizlik" ya da "soykırım" olarak adlandırıyor.

İnsan hakları örgütleri, Arakanlı Müslümanların gerekli güvenli ortam sağlanmadan Myanmar'a dönmelerinin, yeni bir etnik temizlik kampanyasına yol açacağı endişesini taşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler