Olimpik Anneler Projesi

Olimpik Anneler Projesi

- P&G Türkiye, TMOK ve MEB iş birliğiyle 2014 yılı sonunda başlatılan proje kapsamındaki desteğini, Van, Bitlis ve Siirt'teki toplam 38 yatılı bölge ortaokulundaki öğrencilerin eşofmanlarının yenilenmesiyle sürdürdü


ANKARA (AA) - P&G Türkiye, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliğiyle 2014 yılı sonunda başlatılan Olimpik Anneler Projesi kapsamındaki desteğine, yatılı bölge ortaokullarında okuyan öğrencilerin eşofmanlarının yenilenmesiyle devam etti.

TMOK'tan yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında Van'da 14, Bitlis'te 20 ve Siirt'te 4 okul olmak üzere toplam 38 yatılı bölge ortaokulundaki öğrencilerin eşofmanları yenilendi.

Bitlis'in Hizan ilçesindeki 75. Yıl İMKB Abidin İnan Gaydalı Kız Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri eşofmanlarını, Dünya 23 Yaş Altı Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan ve son olarak Dağıstan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya elde eden kadın milli sporcu Evin Demirhan'dan aldı.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Evin Demirhan, projeye dair olarak, "Olimpik Anneler Projesi'nde annemle birlikte yer almaktan mutluluk duyuyorum. Düzenli spor yapmak sadece sağlık için değil, disiplin ve öz güven kazanmak için de çok önemli. Umarım yatılı bölge ortaokulu öğrencileri de yeni eşofmanlarıyla bol bol spor yapacak." değerlendirmesinde bulundu.


- 330 bin spor ekipmanı öğrencilerle buluştu


Türkiye'de spor ve olimpiyat kültürünün yaygınlaşmasını hedefleyen Olimpik Anneler Projesi kapsamında 2012 yılından bu yana 330 binden fazla spor ekipmanı, Türkiye'nin dört bir yanındaki binlerce öğrenciyle buluşturuldu.

Projeyle Türkiye genelindeki 300'den fazla yatılı bölge ortaokulunun eşofmanları yenilenecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 188 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler