Okinawa Adası'nda ABD askeri ile Japon kadın evde ölü bulundu

Okinawa Adası'nda ABD askeri ile Japon kadın evde ölü bulundu

ANKARA (AA) - Japonya'nın Okinawa Adası'nda bir ABD askeri ile Japon kadının bir evde ölü bulunduğu bildirildi.Japon haber ajansı Kyodo'da yer alan haber...

ANKARA (AA) - Japonya'nın Okinawa Adası'nda bir ABD askeri ile Japon kadının bir evde ölü bulunduğu bildirildi.

Japon haber ajansı Kyodo'da yer alan haber göre, Okinawa'da görevli 31 yaşındaki Amerikan deniz piyadesi, 44 yaşındaki bir Japon kadın ile birlikte Chatan kentindeki bir apartman dairesinde ölü bulundu.

Emniyetten yapılan açıklamada, sabah saatlerinde aldıkları acil yardım telefonuyla olay yerine intikal eden polis ekiplerinin askerin ve kadının kanlı bedenleriyle karşılaştığı, her ikisinin de aldıkları bıçak yaralarıyla olay yerinde öldüklerinin anlaşıldığı ifade edildi.

ABD askeri kaynakları, askerin kadını öldürüp ardından intihar ettiğinden şüphelenildiğini kaydetti.

Okinawa Adası, 50 binin üzerinde ABD askerine ev sahipliği yapıyor.

ABD ile Japonya arasına İkinci Dünya Savaşı'nın en kanlı muharebelerine sahne olan Okinawa, Japonya'nın 1952'de yeniden bağımsızlığını kazanmasının ardından ABD tarafından ilhak edilmiş, ardından 1972'de Japonya'ya geri verilmişti.

Savaş sonrası adadaki ABD askerlerinin işlediği bazı suçlar, ada halkında büyük rahatsızlık uyandırmıştı. ABD askeri uçaklarının kentte yarattığı gürültü kirliliği ve kaza riskleri de halk arasında rahatsızlığa yol açıyor. Okinawa halkı, ABD deniz piyadelerine ait Futenma Hava Üssü'nün adadaki başka bir şehre taşınmasını öngören proje için 25 Şubat'ta yapılan referandumda yüzde 72,2 "hayır" oyu kullanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler