Obama’dan Tim Howard’a özel tebrik

Obama’dan Tim Howard’a özel tebrik

ABD Başkanı Barack Obama Belçika’yla oynanan Dünya Kupası 2. Tur maçında yaptığı kurtarışlarla adından söz ettiren ABD Milli Takımı kalecisi Tim Howard’ı ve takım kaptanı Clint Dempsey’i arayarak tebrik etti.

ABD Başkanı Barack Obama Belçika’yla oynanan Dünya Kupası 2. Tur maçında yaptığı kurtarışlarla adından söz ettiren ABD Milli Takımı kalecisi Tim Howard’ı ve takım kaptanı Clint Dempsey’i arayarak tebrik etti.

SİZİNLE GURURLANDIK, HARİKAYDINIZ

Belçika’yla oynanan maçta yaptığı 16 kurtarışla dünya gündemine oturan ve Dünya Kupası finallerinde en çok kurtarış yapan kaleci unvanını elde eden Tim Howard’ı arayan Obama, “Sizi, ne kadar çok gururlandığımızı söylemek için aradım. Harikaydınız. İnsanların hayallerini ve kalbini kazandığınızı görmek harika. Tüm ABD’de spor daha da gelişecek çünkü çocuklar küçük yaşlarda futbol oynamaya başladı. Ama ilk kez sayenizde bütün ülke futbola odaklanır hale geldi” dedi.

"ÇETELERLE NASIL MÜCADELE EDECEKSİN BİLMİYORUM"

Konuşmasında özellikle kaleci Tim Howard’ı tebrik eden Obama, “Clint harikaydın ve Tim ülkeye geri döndüğünde çetelerle nasıl mücadele edeceksin bilmiyorum. Seni tanımamaları için sakallarını kesmen lazım. Çocuklar siz hepimizi sadece oynadığınız iyi oyunla değil, aynı zamanda kendinizi daha iyi bir noktaya taşıyarak gururlandırdınız. Bu, insanların spora saygı duymasını sağlayacak ve sizler bu ülkedeki birçok sporcuya iyi birer model olacaksınız. Biliyorum elenmeniz hayal kırıklığı yaşattı fakat siz gerçekten önemli bir işi başardınız ve bu ülkemizi farklı kılacak. Bu yüzden koçunuzu da tebrik ederim. Herkes harika bir iş çıkardı ve umarım sizi kısa bir zamanda tekrar Beyaz Saray’da görebilirim. Bana verdiğiniz ceketimi halen saklıyorum. Sizlere minnettarım” diye konuştu. Konuşmada Howard ve Clint Dempsey de Obama’ya tebriğinden dolayı teşekkür etti.

KURTARIŞLARIYLA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

ABD kalecisi Tim Howard’ın ABD’nin Belçika’ya karşı uzatmalarda kaybettiği maçta yaptığı kurtarışlarla büyük başarı elde etmesi sonrası sosyal medyada Howard’a destek mesajları yağmıştı. Birçok futbolsever Howard’ın harika performans gösterdiğini kaydederken ABD’li taraftarlar Howard’ın yaptığı kurtarışlarla Savunma Bakanı olması gerektiğini belirtmişti. Tüm dünyada yayılan bu haber sonrası ABD Savunma Bakanı Hagel, Howard’ı arayarak tebrik etmiş ve esprili bir şekilde “Biraz antrenmanla gerçek bir Savunma Bakanı olabilirsin” demişti.

Bu haber toplam 881 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler