Obama'dan ilk IŞİD açıklaması!

Obama'dan ilk IŞİD açıklaması!

Obama yaz tatiline çıkmadan önce Beyaz Saray'ın bahçesinde Amerikan ordusunun Kuzey Irak'taki operasyonlarına yönelik soruları yanıtladı.

ABD Başkanı Barack Obama yaz tatiline çıkmadan önce Beyaz Saray'ın bahçesinde Amerikan ordusunun Kuzey Irak'taki operasyonlarına yönelik soruları yanıtladı. "Bu sorunun birkaç hafta içince çözüleceğini sanmıyorum" diyen Obama, Irak'ta Sünnileri de kapsayan bir hükümet kurulmasının önemini defalarca vurguladı.

Obama'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Amerikan güçleri Sincar Dağı'nda umutsuzca bekleyen insanlara iki başarılı operasyonla yardım malzemesi dağıtmıştır. Irak'taki
vatandaşlarımızı korumaya devam edeceğiz. Bu teröristlerle savaşında Irak güçlerine yardımcı olacağız. Dikkatimizi buradaki soykırımı önlemeye yöneltmiş olabilir aynı zamanda mücadelemize devam edebiliriz.

Bu operasyonlar ne zamana kadar sürecek?

Size tam olarak bir zaman tablosu sunamıyorum. Bizim sorumluluğumuz buradaki insanlara yardım etmek ve vatandaşlarımızın güvende olduğunu sağlamak.

Biz hava saldırısı gerçekleştirebiliriz ancak bu sorunu çözecek olan Amerikan ordusu değildir. Amerika ve diğer müttefikler destek verir. Ancak çözüm, Irak’ın içinden çıkacaktır. Şu anda bir başbakan, cumhurbaşkanı var ama meşru bir kabine yok. Onlar bir çözüm ortaya koyabileceklerdir. Irak güvenlik güçlerinin de yeterli ve etkili bir şekilde işleyebildiğini göstermesi gerekiyor. Bu noktada biz Iraklıları cesaretlendirmeye devam edeceğiz

Bu haber toplam 758 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler