NY Times'tan AFAD'a teşekkür mektubu

NY Times'tan AFAD'a teşekkür mektubu

New York Times gazetesi sahibi Arthur Sulzberger, Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Başkanı Fuat Oktay'a mektup yazarak, Irak'ta helikopter kazasında yaralanan muhabir Alissa Rubin ve fotoğrafçı Adam Ferguson'ın İstanbul'a getirilmeleri konusunda Türk

AFAD'dan yapılan açıklamada, 12 Ağustos'ta Rubin ve Ferguson'un, ABD tarafından Yezidilere havadan yapılan yardımları takip etmek amacıyla bindikleri helikopterin düşmesi sonucu yaralandığı hatırlatıldı.

AFAD ekipleri tarafından Habur Sınır Kapısı'ndan yurda sokulan gazetecilerin, daha sonra tedavileri için İstanbul Amerikan Hastanesi'ne sevkedildiği belirtilen açıklamada, Ferguson'un hastaneden taburcu edildiği, Rubin'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Türk hükümetine özel çabalarından dolayı teşekkür

 

Açıklamaya göre, Sulzberger, konuyla ilgili AFAD Başkanı Oktay'a yazdığı mektupta, şu ifadelere yer verdi:

"The New York Times Company adına muhabirimiz Alissa Rubin ve fotoğrafçımız Adam Ferguson'ın Irak'tan çıkarılması ve İstanbul'daki Amerikan Hastanesi'ne güvenli bir şekilde nakilleri hususunda Türk hükümetinin olağanüstü çalışmaları için en derin şükranlarımı ifade etmek istedim. Bildiğiniz üzere Alissa, helikopter kazasında ciddi şekilde yaralanmıştı; ancak hükümetinizin çabalarının da sayesinde kendisi iyileşiyor.

AFAD'ın Ankara'da bulunan koordinatörü Adnan Çam, gecenin bir yarısında yapılan karmaşık bir kurtarma operasyonunun tamamlanması sürecinde çok kıymetli (bir rol oynadı). Ülkenizin bize yardım etme isteğinin Alissa, Adam, onların aileleri ve The New York Times Company'deki herkes için ne kadar anlam ifade ettiğini bilmenizi isterim."

Bu haber toplam 863 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler