Nijerya'da iftarın vazgeçilmezi "kosai"

Nijerya'da iftarın vazgeçilmezi "kosai"

Başkent Abuja'da yaşayan Halima Umar Alkaleri:- "Buradaki insanlar, ramazanda ana yemeklerini teravih namazından sonra yiyor o yüzden kosai teravihe kadar hafif atıştırmalık olarak tüketiliyor"

ABUJA (AA) - ADAM ABU BASHAL - Nijerya'da, börülce unundan kızartılarak yapılan, geleneksel sokak yemeklerinden kosai, ramazanda en çok tercih edilen yiyeceklerin başında geliyor.

Ülkede Müslümanların yaşadığı bölgelerde her sabah sokak köşelerinde satılan kosai, ramazanda iftariyelik olarak evlerde hazırlanıyor.

Börülce ununa doğranmış soğan, biber ve tuz eklenerek yağda kızartılarak hazırlanan kosai, iftarda kurumuş acı biber, çay ya da yerel içeceklerle tüketiliyor.

- Kosai, iftar sofralarının hafif atıştırması

Başkent Abuja'da yaşayan Halima Umar Alkaleri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kosainin Nijerya'da geleneksel hafif atıştırmalıklar arasında olduğunu belirtti.

Ramazanın dışında kosainin genelde kahvaltıda tüketildiğini anlatan Alkaleri, "Buradaki insanlar, ramazanda ana yemeklerini teravih namazından sonra yiyor o yüzden kosai teravihe kadar hafif atıştırmalık olarak tüketiliyor." dedi.

Alkaleri, kosainin ramazanda neredeyse tüm evlerde tüketildiğini ve iftar sofralarında vazgeçilmez yemeklerin arasında olduğunu anlattı.

- İftar hazırlıkları ikindi namazıyla başlıyor

İkindi namazının ardından iftar hazırlıklarına başladıklarını, kosainin yapılmasının uzun sürdüğünü ve iftar için başka yemekler de yaptığını dile getiren Alkaleri, kosai dahil yaptıkları yemekleri iftarda ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere camiye götürdüklerini söyledi.


Nijerya'da iftarın vazgeçilmezi "kosai"

Nijerya'da iftarın vazgeçilmezi "kosai"

Nijerya'da iftarın vazgeçilmezi "kosai"

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler