New York'ta baskın: 100'ün üzerinde gözaltı!

New York'ta baskın: 100'ün üzerinde gözaltı!

New York'un Harlem semtinde sabah saatlerinde yüzlerce polisin katılımıyla düzenlenen baskında, çok sayıda çete üyesi gözaltına alındı.

New York Polis Teşkilatı (NYPD), Yukarı Manhattan bölgesinde, iki cinayet ve onlarca silahla ateş etme olayına karıştıkları iddia edilen çete üyelerinin bulunduğu Harlem semtine baskın düzenledi.


Sabah saat 05.30'da gerçekleştirilen ve 100'ün üzerinde çete üyesinin gözaltına alındığı baskına, 400'e yakın polis memuru katıldı. Gözaltına alınanlardan 41'i hakkında değişik suçlardan tutuklama kararı bulunduğu ve 29 kişinin ise çeşitli suçlardan arandığı kaydedildi.

2011 yılında öldürülen 18 yaşındaki basketbol yıldızı Tayshana Murphy'nin (Chicken Murphy) cinayet soruşturması sonucunda ulaşılan bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınanların çoğunun ‘Bu İşi Gerçekleştirin Çocuklar' ve 'Para Caddesi' isimli çete üyeleri olduğu belirtildi.

New York Emniyet Müdürü Bill Bratton'un 33. Şube'den yönettiği operasyona, NYPD'nin Organize Suçlar Bürosu, Narkotik Bölümü ile Konut ve Manhattan Çete Birimi ile birlikte Manhattan Bölge Savcılığından araştırmacılar katıldı.

NYDP kaynakları, operasyonun New York polisinin bugüne kadar gerçekleştirdiği ‘en büyük’ baskın olduğunu savundu.

Bu haber toplam 766 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler