New York'da Ermenilere karşı DAYANISMA MITINGI

New York'da Ermenilere karşı DAYANISMA MITINGI

Yüzyılı geride bırakan Ermeni Diasporasının asılsız iddiaları bu yıl da hız kesmeden devam etmektedir. Türk Amerikan Toplumu olarak bu mesnetsiz iddialara cevap vermek üzere 24 Nisan Pazar günü New York’ta bir gösteri düzenlemekteyiz.

Yüzyılı geride bırakan Ermeni Diasporasının asılsız iddiaları bu yıl da hız kesmeden devam etmektedir. Türk Amerikan Toplumu olarak bu mesnetsiz iddialara cevap vermek üzere 24 Nisan Pazar günü New York’ta bir gösteri düzenlemekteyiz.

Bundan tam 101 yıl önce I. Dünya Savaşı şartlarında, silahlı Ermeni çetelerinin Rus ordusu ile anlaşarak tabii bulundukları Osmanlı Devleti’ne ihanet etmeleri üzerine, ülke güvenliği gerekçesi ile, geçici bir süre için çıkarılmış ‘’Sevk ve İskan Yasası ’’ kararını (Ülke içinde geçici yer değiştirme) bir ‘’soykırım’’ yasası imiş gibi çarpıtarak tarihimizi karalamaya çalışma çabaları bir asırdır devam edegelmekte.

Bu gaile Türkiye’nin uluslararası platformlarda devamlı başını ağrıtan bir konu olmakla birlikte, Ermeni Taşnak Çetesi tarafından oluşturulan ASALA terör örgütü ise onlarca diplomat ve ve güvenlik mensubumuzu şehit etmiştir. 2015 yazından itibaren ülkemizin güneydoğusunda yaşanan çatışmalarda da görmekteyiz ki, ASALA terörü bitmemiş PKK başta olmak üzere Türkiye’nin içindeki diğer terör örgütlerinin içinde yaşamakta ve milli birlik ve bütünlüğümüze kastetmektedir. Bu haklı gerekçelerle Pazar günü yapılacak mitinge Türk Amerikan toplumunu, Türk dostu soydaş ve akraba topluluk mensuplarını, Azerileri, Arapları, Ahıskalıları davet ediyor, bu milli davaya sahip çıkma çağrısında bulunuyoruz.

Tarih milletlerin hafızasıdır. Tarihini bilmeyen milletler geleceklerini doğru planlayamaz ve inşa edemezler. Amerika’da meskun Türk toplumu bu davaya sahip çıkmazsa tarihinden ve kimliğinden utanan yeni nesil bir süre sonra aidiyetini kaybedecek ve iddia sahipleri hedeediklerinin çok ötesinde bir başarı kazanacaktır.

Tarihte bir çok farklı topluma ve kültüre ayrım gözetmeksizin ev sahipliği yapmış Türkiye Cumhuriyeti, tarihte olduğu gibi bugün de coğrafyasında yaşanan her türlü problem karşısındaki insanı tutumu ile insana insan olduğu için değer veren çizgisini sürdürmektedir. Ülkemizin ve milletimizin bu asil tavrını ne geçmişte ne de gelecekte lekeleyecek asılsız iddialara geçit vermemek için bir kez daha 24 Nisan Pazar günü New York’ta yaplacak mitinge çağrımızı saygı ile yineleriz.

Türk Amerikan Dayanışma Platformu 21 Nisan 2016 New York Türk Dayanışma Platformu 24 Nisan 2016 Pazar Dag Hammarskjold Corner of 2 Ave. and 47 Street New York City nd th 12:00 pm - 2:00 pm

Bu haber toplam 1017 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler