New York Times GYY'nin işine son verildi

New York Times GYY'nin işine son verildi

Dünyanın en önemli gazetelerinden biri olan NYT'ın genel yayın yönetmeni Jill Abramson'un işine son verildi

Dünyanın en önemli gazetelerinden biri olan NYT'ın genel yayın yönetmeni Jill Abramson'un işine son verildi

New York Times gazetesinin ilk kadın yayın yönetmeni olan ve 2011'de göreve gelen Jill Abramson, 32 ay sonra koltuğuna veda etti. Abramson'ın yerine, yardımcısı gazetenin ikinci adamı konumundaki yazı işleri müdürü Dean Baquet (57) getirildi. 60 yaşındaki Abramson'ı işten çıkaran ise, New York Times'ın yönetim kurulu başkanı Arthur Sulzberger Jr. oldu.

/images/stories/date/051614/hot-special-news/051614-new-york-times-genel-yayn-yonetmeni-kovuldu-1.jpgİLK KADIN GENEL YAYIN YÖNETMENİ GİTTİ

Bu değişikliğin ardından gazete çalışanlarıyla bir toplantı yapan Sulzberger, bunun Abramson'ın kararı olmadığını söyledi.

Yönetim kurulu başkanına göre, yapılan bu değişikliğin ardından “herhangi bir sorun kalmadı.” Ancak bu kararın, editöryal ekip ile şirketin anlaşmazlığı sebebiyle gerçekleşmediği belirtildi. İşine son verilmesinin ardından Twitter’da bir mesaj yayınlayan Abramson, “Gazete geçirdiğim dönem çok güzeldi. Dünyanın en iyi gazetecileriyle, dimdik gazetecilik yaptık” dedi. Abramson’ın yerine, yardımcısı Dean Baquet geçti.

Sulzberger, haber merkezinin yönetiliş şekliyle sorunları olduğunu söyledi ancak daha fazla ayrıntı vermedi. Yönetim kurulu başkanına göre, yapılan bu değişikliğin ardından "herhangi bir sorun kalmadı." Ancak bu kararın, editöryal ekip ile şirketin anlaşmazlığı sebebiyle gerçekleşmediği belirtildi.

/images/stories/date/051614/hot-special-news/051614-new-york-times-genel-yayn-yonetmeni-kovuldu-2.jpg
İLK SİYAHİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ GELDİ

İşine son verilmesinin ardından Twitter'da bir mesaj yayınlayan Abramson, "Gazete geçirdiğim dönem çok güzeldi. Dünyanın en iyi gazetecileriyle, dimdik gazetecilik yaptık" dedi. Abramson'ın yerine, yardımcısı Dean Baquet geçti.  Baquet ise, gazetenin ilk siyah genel yayın yönetmeni oldu.

Abramson'ın genel yayın yönetmenliği dönümünde, birçok kişi işten çıkarılmıştı. Ancak yine Abramson'ın yönetiminde gazete sekiz Pulitzer ödülü kazandı. New York Times'ın ilk kadın genel yayın yönetmeni ayrıca, gazetedeki kadınların rol modeli olarak konumundaydı.
 
GAZETENİN SAHİBİYLE TARTIŞTI

Wall Street Journal’ın en önemli araştırmacı gazetecilerinden biriyken daha sonra NYT’nin Washington büro şefliğine getirilen Abramson’ın neden ayrıldığına dair spekülasyonlar gündeme oturdu.

Birkaç ay önce Politico’da yayımlanan bir profil yazısında, Abramson’ın yazı işlerindeki sinirli tavırlarının içeride büyük huzursuzluk yarattığı ve çoğu zaman durumu Dean Baquet’nin toparladığı yönündeki bir yazı büyük tartışma yaratmıştı. Dün ise New Yorker’da yer alan Ken Auletta imzalı yazıda Abramson'ın ayrılık nedeninin maaş olduğu öne sürüldü. Auletta’nın “içeriden” aldığı bilgiye dayanarak belirttiğine göre Abramson birkaç hafta önce NYT’nin eski genel yayın yönetmeni ve hâlâ gazetenin köşe yazarı olan Bill Keller’dan daha düşük maaş aldığını öğrendi ve çılgına döndü. Çıkan tartışmanın ardından Sulzberger onu gözden çıkardı.

Bu haber toplam 1026 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler