NEW HAVEN’DA GEZİCİ KONSOLOSLUK HİZMETİ

NEW HAVEN’DA GEZİCİ KONSOLOSLUK HİZMETİ

Boston Başkonsolosluğu tarafından Connecticut Eyaletinde yaşayan vatandaşlara 6 Nisan 2014 tarihinde "Gezici Konsolosluk Hizmeti" verilecektir.

GEZİCİ KONSOLOSLUK HİZMETİ

Başkonsolosluğumuz tarafından görev bölgemizdeki Connecticut Eyaletinde yaşayan vatandaşlarımıza 6 Nisan 2014 tarihinde "Gezici Konsolosluk Hizmeti"  verilecektir.  

Hizmetin verileceği yer ve tarih aşağıda belirtilmiştir:

Yer      : Omni New Haven Hotel at Yale, 155 Temple Street, New Haven, CT  06510

Tarih  : 6 Nisan 2014, Pazar 10:00-17:00  

Sözkonusu uygulama çerçevesinde, Başkonsolosluğumuz memurları işlem taleplerini ilgili evrak  ile birlikte New Haven’da şahsen teslim alacak olup, işlemler Boston’da tamamlandıktan sonra, evraklar başvuru sahiplerine posta ile iletilecektir.

Müracaat edilebilecek konsolosluk işlemleri aşağıda belirtilmiştir:

- Askerlik İşlemleri

- Vatandaşlık İşlemleri

- Nüfus İşlemleri

- Noterlik İşlemleri (Sözkonusu işlemlerin yapılması, sadece New Haven’a gelmeden önce düzenlenmeleri durumunda mümkündür. Noterlik işlemi yaptıracak vatandaşlarımızın, konuyu mutlaka 2 Nisan 2014 tarihinden önce  Başkonsolosluğumuzun e-posta adresine ayrıntılı olarak bildirmeleri rica olunur.)

- Pasaport İşlemleri

- Yurtdışında oy kullanılabilmesi için gerekli olan adres beyanı başvurusu da gezici konsolosluk hizmeti sırasında yapılabilecektir.  

ÇOK ÖNEMLİ:

- Her türlü işlem için lütfen üzerinde T.C. Kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanlarınızın ve pasaportlarınızın (eski tip veya yeni tip) aslını yanınızda bulundurmayı unutmayınız. Başvurular New Haven'da alınıp işlemleri Boston'da tamamlanacağından, nüfus cüzdanınızın bir süre Başkonsolosluğumuzda bulundurulacağını hatırlatmak isteriz.

- Nüfus cüzdanınızın üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunması, işlemlerinizin gerçekleştirilebilmesi açısından önem arzetmektedir. Nüfus cüzdanında T.C. Kimlik numarası bulunmayan vatandaşlarımızın ivedilikle Başkonsolosluğumuza e-posta ile başvurmaları gerekmektedir.

- Ayrıca, evli vatandaşlarımızın evlilik cüzdanlarını, yurt dışında doğmuş vatandaşlarımızın yerel makamlardan alınmış doğum belgelerini (birth certificate) ve çifte vatandaşlarımızın vatandaşlık belgelerinin (Naturalization form) asıllarını ve ikişer fotokopisini getirmeleri yapılacak işlemlere göre ayrıca önem arz etmektedir.

- İşlemler için tahakkuk eden masraf ve ücretler, sadece nakit olarak ödenebilmektedir.

- Pasaport işlemleri için vatandaşlarımızın,

http://www.epasaport.gov.tr/hakkinda/biyometrikfoto.aspx internet adresinde belirtilen koşullarda çektirilmis 2 adet biyometrik fotoğraflarını yanlarında getirmeleri önem arzetmektedir (Beyaz fon ve 50 mm x 60 mm, önemli ayrıntılar için lütfen yukarıda verilen adresi ziyaret ediniz.) Yanınızda yeteri kadar vesikalık fotoğraf getirmeniz rica olunur (Her işlem için 2 fotoğraf). 12 yaşından gün almış olan tüm vatandaşlarımızın şahsen e-pasaport basvurusu yapması gerekmekte olup, 18 yaşından küçük vatandaşlarımızın pasaport başvurusu yapabilmesi için anne ve babanın imzalı muvafakatı gerektiğinden, başvuru sırasında her iki ebeveynin de bulunması gerekmektedir.

Ayrıca gerekli biyometrik fotoğraf çekimi hizmeti Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) görevlilerince ücreti mukabilinde mahallinde sunulacaktır.  

e-Pasaport işlemleri dışında diğer işlemlerde kullanılacak vesikalık fotoğrafların boyutu önemli değildir.

Konsolosluk işlemleri hakkında bilgi http://www.konsolosluk.gov.tr adresinde mevcuttur.

İşlemlere ilişkin ayrıntılı bilgiye Başkonsolosluğumuz internet sitesinin Bilgi Notları bölümünden de (http://boston.bk.mfa.gov.tr/AgencyInfoNotes.aspx) ulaşılabilmektedir.

Başkonsolosluğumuzca gerekli hazırlıkların yapılabilmesini teminen, vatandaşlarımızın yararlanmak istedikleri hizmete ilişkin olarak, 2 Nisan 2014 tarihinden önce consulate.boston@mfa.gov.tr e-posta adresi üzerinden temasa geçmeleri, mesajda Konu/Subject bölümüne “Gezici Konsolosluk Hizmeti” yazmaları ve yaptırmak istedikleri işlem/işlemler ile kişi sayısını mesajlarında  belirtmeleri ve mümkün olması halinde her bir müracaat sahibine ait nüfus cüzdanının (arkalı önlü) bir örneğini pdf formatında ek olarak göndermeleri rica olunur.  

Saygıyla duyurulur.                                               T.C. Boston Başkonsolosluğu

Bu haber toplam 1048 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler