Necmettin Erbakan, Bağcılar'da anıldı

Necmettin Erbakan, Bağcılar'da anıldı

Anma etkinliğinde gazeteci yazar Ekrem Kızıltaş ve ÖNDER Kurucu Başkanı İbrahim Solmaz, Erbakan'ı ve 28 Şubat sürecinde yaşananları anlattı

İSTANBUL (AA) - Eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 7. yılında Bağcılar'da düzenlenen programla anıldı.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Bağcılar Belediyesi ve BAGİMDER (Bağcılar İmam Hatip Okulları Mezun ve Mensupları Derneği) tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Anma etkinliğinde gazeteci yazar Ekrem Kızıltaş ve ÖNDER Kurucu Başkanı İbrahim Solmaz, siyasetten kişiliğine kadar her yönüyle Erbakan’ı ve 28 Şubat sürecinde yaşananları anlattı.

- "Ezilenlerin insanca yaşayabileceği bir dünya hayali vardı"

Gazeteci yazar Kızıltaş, Erbakan'ın Türkiye ve çevresindeki İslam ülkelerinin kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamayı hedeflediğini ve ezilen insanların insanca yaşayabileceği bir dünya kurma hayali olduğunu belirtti. Erbakan'ın ömrünü bu hedefe ulaşmak için harcadığını aktaran Kızıltaş, "Erbakan Hoca'yı her hatırladığımızda, rahmet okumamız gerektiğini düşünüyorum. Erbakan Hoca, farklı bir insandı, onun gibi olmak zordur ama onun gibi olmak için gayret göstermekte fayda var." ifadelerini kullandı.

Kızıltaş, 28 Şubat sürecinde akıl almaz olaylar yaşandığını, bunu yaşamayanlara anlatmanın zor olduğunun altını çizerek, "Şu anda farklı bir Türkiye’de hayal edemeyeceğimiz şeyleri yaşıyoruz. Bu güzellikleri korumak için çok çalışın. Allah korusun ayaklarınız kayarsa bir daha elinizden tutacak kimse bulamazsınız. Ne kadar iyi olursanız geleceğin Türkiye’si de o kadar iyi olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

- "FETÖ'nün hain olduğu o günden belliydi"

ÖNDER Kurucu Başkanı Solmaz da Erbakan'ın imam hatiplilerin ve maneviyatlı gençlerin yetişmesi noktasında çok büyük emekler verdiğine işaret ederek, bugün maneviyatıyla donanımlı bir neslin ülkeyi idare etmesinin sebebinin Erbakan olduğunu anlattı.

Solmaz, 28 Şubat'taki zorlu süreçle ilgili de şunları kaydetti:

"Bu süreç içerisinde çok büyük badireler yaşandı. Erbakan Hoca dindar insanların eline taş, sopa, silah almasının önüne geçti. Eğer 28 Şubat’ta dindar insanlar olarak biz elimize silah alsaydık, ülkede kan gövdeyi götürürdü. Kendisi çok büyük zulüm görmesine rağmen, geleceğin aydınlık olacağını düşünerek birçoğuna tahammül etti. Refah Partisi'ni kapatarak imam hatip neslinin önünü kesmek istediler. 28 Şubat'ın temelini oluşturan asıl konu buydu. FETÖ kendini 28 Şubat’ta da gösterdi. 'Eğitim kesintisiz olabilir imam hatiplerin orta kısmı kapatılabilir bu dünyanın sonu değildir' diyerek, MGK’yı savundu. İmam hatiplerin orta kısımlarını kapatan FETÖ’dür. FETÖ’nün hain olduğu o günden belliydi."

- "Milli Görüş'ün milli duruşla taçlandırıldığı bir dönem yaşıyoruz"

BAGİMDER Genel Başkanı Hasan Hüseyin Dönmez de "Erbakan Hoca dünyada ve İslam ülkelerinde bir yol haritası çizen, yön belirleyici olan hocamızdı. Bugün baktığımız zaman, Milli Görüş'ün milli duruşla taçlandırdığımız bir dönem yaşıyoruz. Allah ondan razı olsun iyi ki vardı. Allah rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

Anma programına Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Musa Uzun, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk ve imam hatipli öğrenciler katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler