Nadir bulunan Roma sikkesi 552 bin sterline satıldı

Nadir bulunan Roma sikkesi 552 bin sterline satıldı

ANKARA (AA) - İngiltere'de mart ayında bir tarlada bulunan Roma dönemine ait yaklaşık 1720 yıllık sikke, açık artırmada 552 bin sterline (yaklaşık 4...

ANKARA (AA) - İngiltere'de mart ayında bir tarlada bulunan Roma dönemine ait yaklaşık 1720 yıllık sikke, açık artırmada 552 bin sterline (yaklaşık 4 milyon TL) alıcı buldu.

Independent'ın haberine göre, Kent şehrinde bir tarlada bulunan sikkenin, İngiltere'yi yöneten Romalı imparator Allectus adına basılan ve nadir bulunan altın paralardan olduğu belirtildi.

Yaklaşık 1720 yıllık olduğu sanılan 4,31 gramlık altın paranın, açık artırmada tahmin edilen fiyattan yaklaşık 5 kat fazla bir ücrete satıldığı ifade edildi.

Parayı metal dedektör yardımıyla bulan ve isminin açıklanmasını istemeyen kişi, yaptığı açıklamada, sikkenin bulduklarında oldukça iyi durumda olduğunu ve bu sebeple ilk başta sahte olduğunu düşündüklerini söyledi.

Bir yüzünde Allectus'un resmi bulunan sikkenin, kendisinden önceki imparatorun yardımcılığını yapan ve onu öldürerek 293-296 yıllarında İngiltere'yi yöneten Allectus'un hükümdarlığını kanıtladığı belirtildi.

Allectus, İngiltere'yi Roma İmparatorluğu'ndan ayırma ve bağımsız bir bölge haline getirme çabalarıyla biliniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 327 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler