MUSIAD USA'den 1 KASIM 2015 GENEL SECIM ACIKLAMASI

MUSIAD USA'den 1 KASIM 2015 GENEL SECIM ACIKLAMASI

1 KASIM 2015 GENEL SECIM ACIKLAMASI

  
 
 
 
 
Turkiye, 1 Kasim 2015 Pazar gunu, %85 katilim oraniyla gerceklesen genel secimi geride birakarak gelecegi icin verdigi karari, hur iradesiyle sandiga yansitmistir. Partilerden ve kisilerden once, demokrasi, sagduyu ve akliselim kazanmistir.Aziz milletimiz sandiga giderek 7 Haziran'dan sonra yasanan tum olumsuz gelismeleri onlemek icin istikrarda karar kilmis ve guclu bir Turkiye icin son sozunu sandiga yansitmistir.
 
1 Kasim 2015 Genel Secimleri'nin diger bir sonucu da ulkemizde siyaset yapan ve bu alanda soyleyecek sozu olan herkesin kendi algisinin ne oldugunu degil, milletimizin isteklerini ve nasil bir tavir takinacagina dair gozlemlerini iyi okumasininin elzem oldugunu gostermektedir.
 
Bilhassa, teror orgutlerinin arkasina siginarak millet iradesine farkli yontemlerle ipotek koymaya calisanlar, siyasi bir yarista siyaset disi mudahalelerden medet umanlar, ulkemizin zor sartlarda elde ettigi demokratik kazanimlari kendi kisisel menfaatlerine kurban vermeye calisanlar, aziz milletimizin sergiledigi tarihi tavirdan gereken dersleri cikarmali ve bir daha siyaseti kendi mecrası disina cikarmaya yonelik faaliyetlere tevessul etmemelidir.
 
Bu sonuclar ile aziz milletimiz, iktidar partisine ve muhalefet partilerine yeni odevler vererek buyuk bir sorumluluk yuklemistir. Bunun ilki ve en onemlisi, butun kesimler icin surdurulebilir bir toplumsal baris ve esitlik gayreti olmalidir. Secim surecindeki kutuplasma goruntusu bir an once yerini toplumun butun kesimlerini kusatacak bir kardeslik projesine birakmalidir.Diger onemli bir husus olarak, Turkiye'nin gecmis bagajlarindan kurtulmasi icin biran once toplumsal mutabakatin saglanarak yeni Anayasa calismalarina baslamasidir.Boylece, ulkemiz zaman kaybetmeden 2023 yili hedeflerini kisa surede gerceklestirecek altyapiyi olusturacaktir. MUSIAD USA  olarak, bir kez daha, bu zor surecten alninin akiyla cikan milletimize, demokrasinin temel unsuru olan secme ve secilme hakkinin saglikli islemesine vesile olan herkese, tesekkur ediyor, 1 Kasim 2015 Genel Secimleri'nin ulkemize hayirli olmasini diliyoruz.
 
MUSTAFA TUNCER
PRESIDENT OF MUSIAD USA

Bu haber toplam 721 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler