MÜSİAD USA, Türkiye Ekonomi Bakanlığı Heyetini Ağırladı

MÜSİAD USA, Türkiye Ekonomi Bakanlığı Heyetini Ağırladı

MÜSİAD USA, T.C. Ekonomi Bakanı Yardımcısı Adnan Yıldırım ve beraberindeki heyet, New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Denizli İhracatçılar Birlği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, New York Ticaret Ataşesi Mustafa Yurdupek’i ağırladı

MÜSİAD USA, T.C. Ekonomi Bakanı Yardımcısı Adnan Yıldırım ve beraberindeki heyet, New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Denizli İhracatçılar Birlği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, New York Ticaret Ataşesi Mustafa Yurdupek’i ağırladı.

MÜSİAD USA’in teşkilatlanmadan sorumlu başkanı Levent Ali Yıldız’ın açılış konuşmasıyla başlayan program, MÜSİAD USA Başkanı Mustafa Tuncer’in kuruluşun faaliyetlerine ilişkin yaptığı sunumla devam etti. Birçok güçlükle ABD’ye gelen Türk işadamlarının MÜSİAD USA gibi kurumlar altında birleşerek elde ettikleri bireysel başarıları ülke adına gerçekleştirmelerinin isabetli olacağını kaydeden Tuncer, ABD’deki Türk toplumunun sayı itibarıyla olmasa da iktisadi güçle ABD’nin geleceğine yöne verebilecek güce ulaşabileceklerini kaydetti.

Tuncer, “ABD’de yaşayan müteşebbis Anadolu insanı, bu gurbet diyarında kendinden sonra gelecek nesillere daha güçlü firmalar bırakabilmeli ve bunun için firma kültürü oluşturmayı önemsemelidir” diye konuştu. Bunun ancak zihin değişimi ile olabileceğini vurgulayan Tuncer, yeniden güçlü ve büyük Türkiye ideali olan 2023 hedefine yurt dışında yaşayan Türkler olarak bu şekilde hizmet edebileceklerini ifade etti.

Programda Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, programa iştirak eden MÜSİAD USA üyelerinin birer başarı hikayesi yazdıklarını vurgulayarak  bu başarıların daha da artması gerektiğini ve bunun için ABD’de yaşayan iş adamlarına büyük görevler düştüğünü söyledi.

Türkiye’nin artık dünya genelinde farklı bir pozisyona haiz olduğunu söyleyen Yıldırım, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda her geçen gün başka bir hedefi gerçekleştirerek dünyada sesini daha gür çıkardığını ifade etti. Bölgedeki karışıklıklara rağmen birçok sorunu çözmeye çalışan Türkiye’nin çevresindeki kaosa rağmen ihracatını artırma başarısı kaydettiğini söyledi. Türkiye ile Amerika arasındaki ticari ilişkilerin beklenenin altında olduğunu söyleyen Yıldırım, MÜSİAD USA gibi organizasyonların ticari ilişkileri gerçekleştirmesinde büyük rolü olduğu vurgusunu yaptı.

Türkiye’nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın da birlik ve beraberliğin önemini vurguladıktan sonra dikkatleri 2015’te tekrar gündeme getirilmeye çalışılan sözde Ermeni soykırımı iddialarına çekti. ABD’de yaşayanTürk toplumunun bu hususta yaşadıkları bölgelerdeki Amerikalı siyasetçilere gerçekleri anlatma konusunda çaba sarfetmeleri gerektiğini vurgulayan Yalçın, konsolosluk olarak bu konuda Türk toplumuna bilgi ve tecrübeleriyle  yardımcı olacaklarını söyledi.

Gecenin sonunda MÜSİAD USA Başkanı Mustafa Tuncer, Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım’a bir plaket takdim etti. Gece, yeni üyelere MÜSİAD rozetleri takılmasıyla son buldu.

Bu haber toplam 1226 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler