MÜSİAD Olağan Genel Kurulu 6 ay ertelendi

MÜSİAD Olağan Genel Kurulu 6 ay ertelendi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneğinin 95. Genel İdare Kurulunda, MÜSİAD Olağan Genel Kurulunun nisan ayından 6 ay sonra yapılması kararlaştırıldı

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), bu yıl nisan ayında yapılması planlanan Olağan Genel Kurulunun 6 ay erteleneceğini duyurdu.

MÜSİAD'dan yapılan açıklamada, derneğin 95. Genel İdare Kurulunda, şube başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin yaptığı değerlendirmeler sonucunda, MÜSİAD Olağan Genel Kurulunun nisan ayından 6 ay sonra yapılmasının uygun bulunduğu kaydedildi.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, 95. Genel İdare Kurulunda yaptığı konuşmada, yaklaşan referandum ile ilgili, iş dünyasının pozitif istikrar peşinde olduğunu bildirdi.

"Çarklarımızın dönmesi ve yatırım ile istihdamı artırmak için her zaman istediklerimizi istiyoruz; Huzur, güven ve istikrar…" diyen Olpak, önlerindeki engellerin kalkması için de köklü bir çözüme ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

Olpak, 16 Nisan'da yapılacak referandumla gelecek sistem değişikliğinin, sadece bir değişiklik değil bir ihtiyaç olduğuna işaret ederek, "İş alemi olarak bu değişikliğe fazlasıyla ihtiyaç duyuyoruz". ifadelerini kullandı.

Anayasa değişikliğine iş dünyası açısından baktıklarına dikkati çeken Olpak, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Maddeleri siyasetçiler tartışsın. Ama biz iş alemi olarak canlılığın artmasını ve çarkların daha fazla dönmesini istiyoruz. Başarı devamlılık ister ve süreklilik, yani sürdürülebilirlik gerektirir. Sürdürülebilirlik bizim için pozitif istikrar demektir. İstikrar olmadan yeni hedefler belirlemek, yeni projeler üretmek, yeni başarılar elde etmek şöyle dursun, mevcut kazanımları korumak bile mümkün değildir.

Millet olarak bugüne kadar; siyasette vesayete, toplumda düşmanlığa, ekonomide gerilemeye, hukukta adaletsizliğe ve uluslararası kamuoyunda itibarsızlığa neden olan darbelerden, muhtıralardan ve müdahalelerden çok çektik. Bugün geldiğimiz noktada, Türkiye'nin artık böyle meselelerle kaybedecek zamanı yok. Artık, köklü çözümlere ihtiyacımız var.

MÜSİAD olarak, Cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından seçilmesi sürecinin başından beri söylediğimiz bir gerçek var. Bu da Türkiye'de, kuvvetler ayrılığı olarak ifade edilen, ama kurgusunda kuvvetler karmaşası olan sistemin mutlaka değiştirilmesi ihtiyacıdır. İş dünyasının da iş yapması, anayasanın yanlış yorumları, garip maddeleri ve acayip yorumlarıyla açıkça engelleniyor. Bir ülke, iş dünyasından ne bekler? Daha fazla yatırım, daha fazla istihdam, daha fazla katma değer… Peki iş dünyası bunları yapabilmek için içinde yaşadığı ortamdan neler bekler? Huzur, güven, istikrar. Önemli bir referandum sürecine giriyoruz. Mevcut sistem arızalı. İş dünyası olarak yapmamız gereken geleceğimize sahip çıkmaktır."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 5026 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler