MÜSİAD New York Şubesi'ni Gıda ve Restoran Zirvesi İle Açıyor

MÜSİAD New York Şubesi'ni Gıda ve Restoran Zirvesi İle Açıyor

Türkiye'de 1990 yılında kurulan, halen 45 bine yakın işletmeyi temsil eden ve 11.000'i aşan üyesi bulunan Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD), New York şubesini açıyor.

MÜSİAD New York Şubesi'ni Gıda ve Restoran Zirvesi İle Açıyor
Türkiye'de 1990 yılında kurulan, halen 45 bine yakın işletmeyi temsil eden ve 11.000'i aşan üyesi bulunan Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD), New York şubesini açıyor.

Yurt dışında 63 farklı ülkede toplamda 159 nokta ile hizmet veren MÜSİAD, şubenin açılışında New York ve çevresinde faaliyet gösteren restoran ve gıda sektör temsilcilerini de bir konferansta buluşturacak. Geçen yıl Washington, DC'de MÜSİAD USA genel merkezini açan dernek, New York'ta da ünlü MetLife binasında faaliyet gösterecek.
16 Nisan'da Marriott Marquis Hotel'de gerçekleştirlecek açılış resepsiyonu ve yemeğinde MÜSİAD Genel Başkanı Sayın Nail Olpak ve beraberindeki 70 kişilik işadamı heyeti de hazır bulunacak. Ofisin açılış kurdelesini Olpak kesecek.
New York ve çevresinde faaliyet gösteren restoran ve gıda şirket temsilcileri de yine aynı gün yapılacak konferansta sektörün sorunlarını, yenilikleri ve fırsatları konuşacak.
MÜSİAD USA Başkanı Mustafa Tuncer, dünyanın farklı noktalarında bu ölçüde hizmet veren başka bir işadamı örgütü bulunmadığına dikkat çekerek, ABD'deki faaliyetleriyle de farklı sektör temsilcilerini bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında işadamı örgütü olarak yurt dışında üzerlerine düşeni yerine getireceklerini vurgulayan Tuncer, Washington, DC merkezinden sonra dünya finans dünyasının kalbi New York şubesinin açılışı ile üye sayısını arttırıp hizmetlerini yaygınlaştıracaklarını ifade etti.
ABD-Türkiye arasındaki ticari hacmin olması gerekenin çok altında olduğuna vurgu yapan Tuncer, 20 milyar dolar seviyesinde olan ticari hacmi üyeleriyle beraber artırmaya gayret edeceklerinin altını çizdi.

''GIDA SEKTÖRÜNÜ BULUŞTURACAĞIZ''
Türkiye'nin en güçlü olduğu sektörlerden birinin gıda olduğunu kaydeden Tuncer, hali hazırda New York ve civarında Türk yeme-içme mekan sayısının da 200'e yaklaştığına dikkat çekti. ''Gıda sektörünü ve restoran dünyasındaki başarılı işadamlarımızı, açılışımızı da vesile kılarak bir araya getirmek, dertlerini dinlemek, sorunlara ortak nasıl çözüm bulabiliriz onu konuşmak üzere de bir gıda ve restoran zirvesi yapıyoruz. Bu zirve aynı sektörde faaliyet gösteren insanlar arasında bir iş ağı oluşturmaya da yardımcı olacaktır,'' diye konuştu.

MÜSİAD USA NEW YORK ŞUBE AÇILIŞI
Tarih: 16 Nisan Perşembe
Yer: Marriott Marquis Hotel
Adres: 1535 Broadway New York, NY 10036
Program: 2.00pm - 4.30pm - Konferans
5.00pm - Yemek
RSVP: musiadny@gmail.com<mailto:musiadny@gmail.com>
Kayit icin - http://www.eventbrite.com/e/new-york-restaurant-food-summit-musiad-usa-tickets-16398016910

Bu haber toplam 1052 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler