Murat Bozok: Domatesleri dolaba koymayın

Murat Bozok: Domatesleri dolaba koymayın

Ünlü Şef Murat Bozok, buzdolabına naylon torbayla hiçbir sebze ve meyve konulmaması gerektiğini belirterek küçük tüyolar verdi.

Sebze ve meyveleri dolapta mı saklamalıyız yoksa dışarıda mı? Ünlü Şef Murat Bozok, buzdolabına konulmayacak meyve ve sebzelerle ilgili küçük ipuçları verdi.

BUZDOLABINA NAYLON TORBAYLA HİÇBİR SEBZE YA DA MEYVE KONULMAMALI

Bozok, buzdolabına naylon torbayla hiçbir sebze ve meyve konulmaması gerektiğini belirterek, "Buzdolabına naylon torbayla hiçbir sebze ya da meyve konulmamalı. İlla da poşette olacaksa bu kâğıttan olmalı. Naylonda ise hava alması sağlanmalı yani ağzı açık bırakılmalı.

DOMATES BUZDOLABINA KONULMAMALI

Domates dolaba konulmamalı. Ayrıca, sebze ve meyveler buzdolabına birbirinden uzak yerlerde olmalı. Zira bir araya geldiklerinde etilen gazı salgılıyorlar ve birbirinin bozulmasına neden oluyorlar. Ayrıca buzdolabına yıkanarak konulmamalı." dedi.

DOMATES NEDEN BUZDOLABINA KONULMAMALI?

Domates, buzdolabında tüm tadını kaybeder. Dolaptaki soğuk hava olgunlaşma evresini durdurur. Domates, salatalık ve elma gibi gıdaların olgunlaşma sürecine buzdolabında saklanmamaları gerekiyor. Domateslerinizi dolabın dışında bir sepette veya kasede saklamalısınız.

Bu haber toplam 1667 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler