Muhafız Alayı darbe girişimi davası

Muhafız Alayı darbe girişimi davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki eylemlere ilişkin 521 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki eylemlere ilişkin, aralarında eski alay komutanları Muhsin Kutsi Barış ve Muhammet Tanju Poshor'un da bulunduğu 521 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya sanıklar, yakınları, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, darbe girişiminin yaşandığı dönemde vatani görevini yerine getiren tutuksuz erler savunma yaptı.

Sanık U.S. "tatbikat" denilerek TRT'ye götürüldüklerini belirterek, başlarında yüzbaşı Recep Karabayır'ın bulunduğunu anlattı.

Kurum binası önünde bir grup polis olduğunu ve silahları yüksek tutuş da beklediklerini belirten U.S, polislerin, ''Arkadaşlar bu yaptığınız darbedir, yanlış yapıyorsunuz, hepimiz aynı yolda şehit veriyoruz, burayı size bırakmayız." şeklinde konuştuğunu kaydetti.

Recep Karabayır'ın ise "Ne diyorsunuz? Biz darbe olduğunu bilmiyoruz." diyerek karşılık verdiğini ve konuşmaya başladıklarını ifade eden U.S, ardından bir otomobille bulundukları yere gelen Muhafız Alayı eski komutanı Tanju Poshor'u görünce şaşırdığını söyledi.

Poshor'un konuştuğu polislerin bir süre sonra görünürde olmadıklarını dile getiren U.S, daha sonra halkın toplanmadığı nizamiyenin biraz daha gerisinde beklediklerini bildirdi.

U.S, kısa süre sonra gelen bir helikopterin halka ateş ettiğini belirterek, daha sonra vatandaşların çoğalması üzerine Recep Karabayır ile askeri lojmanların olduğu bölgeye geçtiklerini ifade etti.

Birlikten gelmiş ve lojmanlar bölgesinde bekleyen askeri otobüse bindiklerini anlatan U.S, sabahın erken saatlerinde alaya döndüklerini dile getirdi.

Sanıklar Y.Y. ve U.Y. de savunmalarında suçlamaları kabul etmedi.

Duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 125 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler