Michigan, Konya’ya geliyor

Michigan, Konya’ya geliyor

Dünyanın en iyi tarım üniversitelerinden biri olan ABD’deki Michigan Devlet Üniversitesi ile Türkiye’nin ilk ihtisas üniversitesi Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi arasında ikili işbirliği anlaşması yapıldı

 Türkiye’nin gıda ve tarım alanında ilk ihtisas üniversitesi olma özelliğini taşıyan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile dünyanın tarım alanında en iyi 3 üniversitesi arasında yer alan 160 yıllık Michigan Devlet Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması yapıldı.

Michigan Devlet Üniversitesi’nden, İdari Bilimler Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Satish Udpa başkanlığındaki heyet, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Hüseyin Avni Öktem’i ziyaret etti. Konya Şeker’in Çumra Kampüsü ve Meram Kampüsü’ndeki tesisleri gezen ABD’li heyet, bölümlerle ilgili bilgi aldı. Türk ve ABD’li heyet daha sonra işbirliği anlaşmasını imzaladı. Michigan Üniversitesi temsilcilerini Konya’da görmekten mutlu olduklarını söyleyen Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Hüseyin Avni Öktem, şöyle konuştu:

“Michigan Devlet Üniversitesi, tarım alanında dünyanın en iyi 3 üniversitesinden birisidir. Alt yapısı güçlü bir üniversitedir. Amerika’da da hem gıda ve tarımda, hem yaşam alanında ilk üçte yer alan bir üniversitedir. Kendileriyle görüştük ve sonuçta Türkiye’nin ilk ihtisas üniversitesi özelliğini taşıyacak olan üniversitemiz ile benzeri bir misyonu bundan 160 yıl önce başlatmış olan Michigan Devlet Üniversitesi ile ikili işbirliği anlaşması yaptık.”

Bu haber toplam 1651 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler