Merkezi Kaydi Sistem'e ilişkin düzenlemeler Resmi Gazete'de yayımlandı

Merkezi Kaydi Sistem'e ilişkin düzenlemeler Resmi Gazete'de yayımlandı

SPK'nın, Merkezi Kayıt Kuruluşunun Kuruluş, Faaliyet, Çalışma ve Denetim Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i bugün itibarıyla yürürlüğe girdi

İSTANBUL (AA) - Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK), Merkezi Kayıt Kuruluşunun Kuruluş, Faaliyet, Çalışma ve Denetim Esasları Hakkında Yönetmelik'e Merkezi Kaydi Sistem'in tanım ve esaslarına ilişkin düzenlemeleri eklediği değişiklik yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

SPK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan Merkezi Kayıt Kuruluşunun Kuruluş, Faaliyet, Çalışma Ve Denetim Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

Değişiklik yönetmeliğinde, Merkezi Kaydi Sistem'in, "kaydi sermaye piyasası araçlarının ve bunlara ilişkin hakların elektronik ortamda, üyeler ve hak sahipleri itibarıyla izlendiği sistem" olduğu belirtildi.

Merkezi Kaydi Sistem'in tanım ve işleyiş esaslarının eklendiği yönetmelikte ayrıca, Merkezi Kayıt Kuruluşunun (MKK) üyelikten çıkardığı ve kendi isteği ile üyelikten ayrılmak isteyen yatırım kuruluşlarının izleyeceği yol ve şartlarda da düzenlemeler yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler