Merkel ve Macron, Putin ile görüştü

Merkel ve Macron, Putin ile görüştü

Üç liderin, telekonferans sistemiyle yaptığı görüşmede, Doğu Guta’yı konuştuğu belirtildi

BERLİN (AA) - Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde, Doğu Guta konusunu konuştuğu bildirildi.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, yaptığı yazılı açıklamada, üç liderin, yaptıkları telekonferans görüşmede, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde dün Suriye’de tüm taraflara yönelik özellikle çatışmaların olduğu bölgelere insani yardım girişlerine ve tahliyelere olanak sağlanması için en az 30 günlük ateşkes kararı alınmasını memnuniyetle karşıladığı belirtildi.

Merkel ve Macron’un, kararın süratle ve tam uygulanmasının çok önemli olduğunu vurguladıklarını ifade eden Seibert, Alman ve Fransız liderlerin Rusya’yı, Suriye rejimine hava saldırılarını ve çatışmaları durdurmak için azami baskı yapmaya çağırdığı kaydedildi.

Seibert, Merkel ve Macron’un ateşkesin, Cenevre’deki barış görüşmeleri kapsamında siyasi çözüm çabaları için temel oluşturduğunu belirttiklerini aktardı.

Öte yandan Kremlin'den yapılan açıklamada da Rusya Devlet Başkanı Putin'in görüşmede, ateşkesin, Suriye’deki terör gruplarına yönelik operasyonları kapsamadığının altını çizdiği ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 132 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler