Mehmet Ali Şahin o toplantıyı anlattı!

Mehmet Ali Şahin o toplantıyı anlattı!

Mehmet Ali Şahin, Ricciardone ziyareti hakkında ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mehmet Ali Şahin, Cumhurbaşkanlığı seçimi için muhalefetin kendi adayını gösteremediğini, AK Parti'nin göstereceği adaydan kuşku duymadıklarını söyledi.

GÜLEN GRUBU SİYASİ BİR TAVIR SERGİLEDİ

Ricciardone ile Fethullah Gülen grubunun son zamanlarda kamuoyunda ciddi rahatsızlığa yol açan faaliyetleriyle ilgili değerlendirme hakkında açıklama yaptı.

"Ricciardone, "biz bu grubun dini bir eğitim yapan grup olduğunu biliyorduk. Ama biz de gördük ki son zamanlarda siyasete girdiler. Siyasi bir tavır sergilediler." Bundan kendilerinin de hoşnut olmadığı anlamına gelen bir değerlendirmede bulundular."

ANA MUHALEFET KENDİNİ KANDIRDI

Mehmet Ali Şahin, Ana muhalefetin "elimizde belgeler var, Başbakan istifa edip kaçacak" sözleriyle sandık dışı yollarla iktidarı alaşağı etmek istediklerini açıkladı. Şahin, ana muhalefetin kendini kandırdığını, kandırıldığını söyledi. Şahin'in açıklamaları şöyle oldu:

"Ana muhalefetin Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran Antalya'da bir basın açıklaması yapıyor. Diyor ki; "Sayın başbakan istifa etmek zorunda kalacak. Öyle şeyler kamuoyuna yansıyacak ki ve kendisi Başbakanlık koltuğunda oturamayacak" diyor. Şimdi, bir ana muhalefet partisinin Genel Başkan Yardımcısı daha seçim takvimi başladığı günden beri hep bunları yaydılar. Bunlar üzerinden politika üretmeye çalıştılar. Zaten 17 ve 25 Aralık yargı teşebbüsünün amacı da buydu. Yani sandık dışı yollarla iktidarı alaşağı etmek, Tayyip Erdoğan'ı Başbakanlıktan etmek. Dolayısıyla bir kısım muhalefet partileri bunun öncülüğünü de maalesef CHP yaptı. Kendilerini kandırdılar. Birileri kandırdı. Onların kim olduğunu tüm kamuoyu biliyor. "Bizim elimizde öyle belgeler, öyle bilgiler var ki Başbakan istifa etmek zorunda kalacak, bu hükümet düşecek." Hep bunun üzerine yoğunlaştırdılar propagandasını."

MUHALEFETİN DE KUŞKUSU YOK

Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında yorumda bulunan Şahin muhalefetin de AK Parti'nin adayından kuşkusu olmadığını söyledi.

"Seçimlerden hemen sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi konusu gündeme oturdu. Ne konuşuluyor? "AK Parti kimi Cumhurbaşkanı adayı gösterecek" konuşuluyor. Muhalefet partileri de bunu konuşuyor. Yani artık Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti'nin destekleyeceği bir kişinin Cumhurbaşkanı olacağı konusunda muhalefet partilerinin de kuşkusu yok. Bu da ilginç bir durum. Yani onlar kimin Cumhurbaşkanı olacağı konusunda bir öneri getirmiyorlar. Mesela Sayın Bahçeli "kim Cumhurbaşkanı adayı olmamalıdır" diyor. Halbuki muhalefet partilerinin de "falan kişi Cumhurbaşkanı olmalıdır. Bizim adayımız şudur" diyebilmesi lazım. Ama diyemiyor."

Kaynak: Yirmidorthaber.com

Bu haber toplam 953 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler