McCain’den Trump’a dinleme iddialarına ilişkin çağrı

McCain’den Trump’a dinleme iddialarına ilişkin çağrı

Arizona Senatörü Cumhuriyetçi McCain- "(Obama’nın Trump’ı kampanya sürecinde dinlediği iddialarına ilişkin) Başkan’ın iki seçeneği, ya iddialardan geri adım atacak ya da Amerika'nın hak ettiği bilgiyi sağlayacak”

WASHINGTON (AA) - ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Arizona Senatörü Cumhuriyetçi John McCain, Donald Trump’a, eski Başkan Barack Obama’nın, başkanlık yarışı sürecinde Trump Tower’da telefonlarını dinlettiği iddialarını ispat etmesi çağrısında bulundu.

McCain, yaptığı açıklamada, “Başkan’ın iki seçeneği, ya iddialardan geri adım atacak ya da Amerika'nın hak ettiği bilgiyi sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

Trump’ın Twitter hesabı üzerinden paylaştığı iddiaların doğru olduğuna inanmak için bir sebebi olmadığını kaydeden McCain, ancak Trump’ın bunu açıklığa kavuşturabileceğini belirtti.

McCain, "Eğer iddialar ortada bırakılırsa Amerikan halkının hükümetin iş yapma şekline dair güvenlerinin altını oyacak.” değerlendirmesinde bulundu.

McCain, daha önce de birkaç Kongre üyesi ile birlikte Trump’a, Obama’nın iletişim kanallarını izleme emri verdiğine dair iddialarını kayıt ve belgeleri ile ispat etme çağrısında bulunmuştu.

Senato Kurallar Komitesi Başkanı Missouri Senatörü Cumhuriyetçi Roy Blunt da Amerikan Fox New kanalına yaptığı açıklamada, Trump’ın Kongre yerine soruşturma için doğrudan istihbarata talimat verebileceğini kaydetti.

Trump, geçen hafta ABD Temsilciler Meclisi ve Senato’nun istihbarat komitelerinin dinleme iddialarını, Rusya’nın ABD seçimlerini etkilediği iddiaları ile birlikte incelemesini talep etmişti.

Diğer taraftan Arkansas Senatörü Tom Cotton ise Trump’ın soruşturmayı Kongreye bırakmasının doğru bir karar olduğunu savundu.

ABC televizyonuna konuşan Cottron, “Başkan Trump geçen hafta sonu Senato ve Temsilciler Meclisi istihbarat komitelerinin Rusya’nın geçen yıl siyasi sistemimizdeki faaliyetlerine ilişkin daha geniş bir soruşturmanın parçası olarak incelememizi istedi. Biz de bunu yapacağız.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 575 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler