Mccain "ABD Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü destekliyor"

Mccain "ABD Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü destekliyor"

ABD'li senatör John Mccain, ABD Kongresi'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini desteklediğini söyledi.

Ülkedeki temasları çerçevesinde, Kiev'de düzenlediği basın toplantısında John Mccain, ABD Senatosu'nun Demokrat ve Cumhuriyetçi üyelerinin, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini oybirliği ile desteklediğini kaydetti.

McCain, ABD Kongresi'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin korunması konusunda ortak fikre sahip olduğunu kaydederek, Rusya'nın temelsiz olarak, ülkenin toprak bütünlüğü prensiplerini ihlal ettiğini dile getirdi. McCain, Rus askerlerinin Ukrayna'nın doğu sınırları yakınlarında yığılmasından dolayı duyduğu tedirginliği ifade etti.

ABDli senatör, yeni Ukrayna hükümetinin, halktan, ülkede değişimler yapmaya yetki alan meşru ve anayasal bir hükümet olduğunu vurguladı. McCain, ülke hükümetinin tüm Ukraynalılara seslenerek, ülkenin demokratik ve hukukun üstünlüğü temellerine dayalı olarak birleşmesi ve ülke ekonomisinin kalkındırılmasına ilişkin tedbirler alması gerektiğini ifade etti. McCain, "Değişimler kolay olmayacaktır. Ancak, biz Ukrayna'yı bu yolda yalnız bırakmayız" ifadesini kullandı.

McCain, Kırım'la ilgili olarak ekonomik yaptırımların Rusya'ya yeterince ciddi sonuçlar doğurabileceğini ifade ederek, şirketler, ülke hükümeti ve bazı şahıslara uygulanacak ekonomik yaptırımların çok ciddi mesele olduğunu ve kendi sonuçlarını göstereceğini kaydetti. McCain, "Biz ekonomik yaptırımların, İran'da da olduğu gibi, yeterince ciddi etki doğurabileceğine inanıyoruz. Hepimiz şimdi İran'ın müzakere masasına oturduğunu görüyoruz" dedi.

John Mccain başkanlığındaki ABD Kongre heyeti, dün ülkedeki temasları çerçevesinde Devlet Başkan Vekili ve Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov, Başbakan Birinci Yardımcısı Vitaliy Yarema, Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Sekreteri Andrey Parubiy ve diğer yetkililerle görüşerek, Ukrayna'daki iç siyasi durum ve Kırım'da meydana gelen olaylarla ilgili fikir alış verişinde bulunmuştu. McCain, ayrıca Kiev'deki protestoların devam ettiği Bağımsızlık Meydanı'na giderek, hayatını kaybedenleri anmış, ayrıca meydandaki barikatların yanı sıra çadırları da inceleyerek, sık sık fotoğraf çekmişti

Bu haber toplam 681 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler