Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı iftar etkinliği düzenledi

Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı iftar etkinliği düzenledi

İSTANBUL (AA) - Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından düzenlenen iftar programında, kültür sanat ve akademi dünyasından isimler bir araya geldi.Vakfın...

İSTANBUL (AA) - Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından düzenlenen iftar programında, kültür sanat ve akademi dünyasından isimler bir araya geldi.

Vakfın Üsküdar'daki merkezinde gerçekleştirilen programa katılan Vakıf Başkanı Mehmet Koca, yapılan faaliyetlere ilişkin bilgi verdi.

Koca, 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketine de değinerek, "Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız depremler nedeniyle iki milyona yakın insanımız çadır ve konteynır kentlerde ramazan ayını geçiriyor. Birinci Dünya Harbi'nden sonra en geniş ve ağır afeti yaşadık. Allah'a hamdolsun ki bugün ülke olarak şahit olduğumuz imkanlar itibarıyla böylesine büyük bir afetin yaralarını sarmada, devlet ve millet seferber olmuş durumda." dedi.

Vakfın 10 yıldır çeşitli alanlarda faaliyetler düzenlediğinin altını çizen Koca, şunları kaydetti:

"Halihazırda dünya üzerinde devam eden onlarca bölgesel savaş var. Her gün yüzlerce insan bu savaşlarda ölüyor. Binlercesi yurtlarından sürülüyor. Küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle milyonlarca insan kuraklık ve kıtlık tehlikesi ile karşı karşıya. Söz konusu sorunları dile getirmek olunca, bunu çok güzel anlatıyoruz. Ancak konu çözüm üretmeye gelince, ortalıkta kimsecikler kalmıyor. Yaşadığımız krizlere baktığımızda, insanlığın anlık yaşam arzusuyla sürdürülebilir bir gelecek arasında sıkıştığını görüyoruz. Bilgi çağında yaşıyoruz. Daha doğrusu bilginin güçlü bir silaha dönüştüğü, güçlü olanın gücünü pekiştirmek için bilgiyi keskin bir kılıç gibi kullandığı günlerden geçiyoruz. Müslümanlar olarak üzerimize yapıştırılan etiketlerin altında eziliyoruz."

Koca, insanlığın daha iyi şartlar altında, insanca yaşaması için çalışmalarını sürdüreceklerini aktararak, gelecek nesilleri koruyacak zinde argümanlara ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, vakıf hizmetlerinin anlatıldığı bir video da gösterildi. Sosyolog Erol Erdoğan, ressam M. Ahmet Demir, Dr. Müjdat Uluçam, şair ve yazar Adnan Berber ve koleksiyoner Yusuf İyilik etkinliğe katılan isimler arasında yer aldı.

Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı iftar etkinliği düzenledi

Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı iftar etkinliği düzenledi

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 44 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler