Manhattan’da ev fiyatları uçuyor

Manhattan’da ev fiyatları uçuyor

Manhattan’da satılık daireler her geçen gün artarken, fiyatlar da yüzde 20 oranında yükseldi. Manhattan’da daire almak isteyenlerin ortalama 1.69 milyon dolar ödemesi gerekiyor

Manhattan’da hem daire sayısı hem de astronomik daire fiyatları artmaya devam ediyor. Özellikle son iki yıldan beri az olan satılık daire sayısının artması iyi bir haber fakat bu artış fiyatlarda herhangi bir düşüşe neden olmuyor.
Emlak devi Corcoran tarafından yayınlanan rapora göre,

Manhattan’daki satılık daire fiyatları 2014’ün ikinci çeyreğinde yüzde 20 oranında yükseldi. Manhattan’da ev almak isteyenler, 2014’ün ikinci çeyreğinde ortalama 1.69 milyon dolar ödediler. Bu rakam 2013’ün aynı döneminde 1.41 milyon dolar olarak kaydedilmişti.

Öte yandan, aynı dönemde 3 bin 781 daire satıldı. 2013 yılının ikinci çeyreğine göre yüzde 10 oranında daha az satış yapıldı. Pazarda satışa çıkan daire sayısı ise geçen yıla göre yüzde 18 oranında artarak 5 bin 659’a ulaştı.

2014 yılının ikinci çeyreğinde 1 milyon dolar ya da daha altındaki fiyatlarda satışa çıkan dairelerin pazardaki oranı ise yüzde 41’e düştü. Bu oran 2013 yılının aynı döneminde yüzde 50 olarak kaydedilmişti. 2 milyon dolar ve üzeri fiyatlardaki dairelerin pazardaki oranı ise yüzde 32’den yüzde 37’ye yükseldi.

New York’un gittikçe pahalandığına dikkat çeken Corcoran CEO’su Pamela Liebman, daire olmaması nedeniyle fiyatların devamlı olarak arttığı ve artmaya da devam edeceğini fakat alıcıların bu yüksek fiyatları ödemek istemediğini söyledi.

Broker firması Douglas Elliman ise pazardaki daire sayısının artmasıyla daha fazla seçeneğin ortaya çıkacağını belirterek, büyümenin “daha sağlıklı ve istikrarlı” bir şekilde devam edeceğini kaydetti.

Bu haber toplam 3025 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler