Maçın ardından

Maçın ardından

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman:"Zor bir süreçten geçen oyuncularım var. Benim tarafımdan özel alkışı hak ediyorlar"- Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın: "Oyuncularımın performansından memnunuz, kaybettiğimiz için üzgünüz."


TRABZON (AA) - Süper Lig'in ikinci haftasında sahasında Yeni Malatyaspor'u 2-1 yenen Trabzonspor'un teknik direktörü Ünal Karaman, zor bir süreçten geçen oyuncuları olduğunu ve bunların özel alkışı hak ettiğini söyledi.

Medical Park'ta oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Karaman, rakiplerinin iyi bir takım olduğunu belirterek, "Yeni Malatyaspor'un çok önemli oyuncuları var. Bizi zorladıkları gibi her takımı zorlayabilirler. Zaten bu bizim beklediğimiz bir oyun tarzıydı. Sahada her yönüyle duruş, mücadele gösteriyorlar. Oynadıkları her müsabakada insan olmanın, bir camiaya ait olmanın en güzel örneklerini veriyorlar. Oyuncularım verdiğimiz görevi yerine getirmeye çalışıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yeni Malatyaspor'un sezon öncesi çalışmalara kendilerinden önce başladığını ve daha hazır olduğunu ifade eden Karaman, "Deplasman maçlarında çok puan alabilecek takım formatındalar. Topla hızlı oyuncuları var. Biz böyle oyunla karşımıza çıkacaklarını biliyorduk. Bizim takım, zaten kaliteli. Panik yapmadık. Topun bizde kalmasını sağladık. İkinci yarı iyi duruş, iyi oyun oldu. Farkı açabilecek pozisyonlar bulduk. Bu bizim maç boyunca taktiğimizdi. Biraz tedbirli olmakta fayda vardı. Biz de o hakkımızı kullandık." ifadelerini kullandı.

Ülke gündeminin futbolun çok önünde olduğuna değinen Karaman, şunları kaydetti:

"İnsanın insana zulmünü kabul etmemiz söz konusu değil. Her gün şehidimiz geliyor, şehit haberleri duyuyoruz, canımız yanıyor. İnsan çok kıymetli, çok değerli, bütün ideallerden değerli. Orman yangınları var, akciğerlerimiz yanıyor. Bir fidanı ağaç haline getirmeyi o yakan insanlara hissettirmemiz lazım. Bizim mesleğimiz futbol, onu icra etmeye çalışıyoruz. Kendimizce iyi durmaya çalışıyoruz, kendimizce namuslu iş yapmaya gayret gösteriyoruz. Birilerini memnun ediyoruz, etmiyoruz o ayrı bir konu... O da onların kendi vicdan adamlığı insanlığı ile örtüşecek bir konu ama ben bugün sizlerin aracılığıyla sesleneyim insanımız çok değerli. Onun için enerjimizi, kazandık kaybettik, para geldi gelmedi, o oldu bu olduya harcamaktan ziyade birbirimizi toplum değerlerini Türk'ün töresini yaşatma içerisinde Allah'ın verdiği vicdanı merhameti biraz daha aktif kullanma noktasında destekleyelim."


- Sergen Yalçın: "Şansız bir gece oldu"


Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın ise kaybettikleri için üzgün olduklarını belirterek, "Üzüldük. Doğal olarak maç kaybettiğimiz zaman üzülüyoruz. Kaybetmeyebilirdik de. Şansız bir gece oldu." dedi.

İlk yarıda oyunun kontrolünün kendilerinde olduğunu ifade eden Yalçın, şöyle devam etti:

"Pozisyonlarımız vardı, ilk yarıyı önde bitirmemiz gerekiyordu. 45 artıda basit ve enteresan bir gol yedik. Gol, direncimizi, oyuncularımızın motivasyonunu düşürdü. Zor bir anda yedik 20, 25. dakikalarda yesek çevirebilirdik. Hiç telafisi olmayan anda gol yedik ve ilk yarıyı geride bitirdik. İkinci yarıya Trabzonspor daha iyi başladı. Bizim de pozisyonlarımız vardı, hamle yaptık. Gökhan Töre, Chaaleli hamlesini yaparak risk aldım. Oyunu dengeleme için iyi hamle. Gökhan sakatlanınca başka oyun düzenine geçerek ikinci santrforu aldık. İyi, centilmence güzel müsabaka oldu. İki tarafı da mücadeleden dolayı tebrik etmek lazım."

Sergen Yalçın, ligin daha başında olduklarını dile getirerek, "Total ligde yaşayacağımız şeyler bunlar. Oyundan, oyuncularımın mücadelesinden memnunuz, kaybettiğimiz için üzgünüz. Oyuncularım her geçen gün kendini geliştiriyor. Bundan sonrasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Bunu bugün de gösterdiler. İyi mücadele edip iyi duruş sergiledik." şeklinde konuştu.

Yalçın, transferde bir oyuncu daha kadrolarına katabileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler