L'Oreal Türkiye "Bilim Kadınları İçin" programının başvuruları 1 Haziran'da sona erecek

L'Oreal Türkiye "Bilim Kadınları İçin" programının başvuruları 1 Haziran'da sona erecek

Programa özgün bilim projelerine sahip olan 40 yaş altı "Yaşam ve Çevre Bilimleri" ile "Fiziki Bilimler" alanlarında çalışmalarını sürdüren kadın bilim insanları başvurabiliyor

L'Oreal Türkiye'nin "Bilim Kadınları İçin" programının başvuruları 1 Haziran'a kadar devam edecek.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, başvurular, bağımsız UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Bilim Jürisi tarafından değerlendirilecek. Bilimin gelişmesine katkı sağlayan genç ve yetenekli bilim kadınlarının başvurularının arasından ödüle layık görülen projeler, ulusal arenada gerçekleştirilecek ödül töreniyle duyurulacak.

Programa başvurular 1 Haziran'a kadar sürecek.

Program kapsamında, daha önce, Türkiye'den 4'ü üst üste olmak üzere toplam 5 bilim kadını "Uluslararası Yükselen Yetenek" seçildi. 1 bilim kadını da "Uluslararası Üstün Yetenek" ödülü kazandı. Şirket, bilim kadınlarının projelerini desteklemek için son 10 yılda yaklaşık 4 milyon liralık destek sağladı.

Programa başvuram bilim kadınları ulusal ve bölgesel genç yetenekler arasından öncelikle yerel jüri tarafından seçildikten sonra "Uluslararası Yükselen Yetenek" başvuru sürecine katılarak bu programın da bir parçası olma hakkı kazanabiliyor. Sunulan projeler uluslararası bir seçim komitesi tarafından bir kez daha belirlenerek, finansal desteğin yanı sıra dünya çapında tanınma şansına erişme hakkı kazanabiliyor.

Programın uluslararası ayağında bugüne kadar 122 bilim kadınına "Bilimde Mükemmellik Ödülü" verildi ve bu ödülü kazanan bilim kadınlarından 5'i de Nobel Ödülü'ne layık görüldü.

L'Oreal Türkiye, bilim kadınlarının uluslararası bilim dünyası için de güçlü bir ilham kaynağı olarak tanınması için destek veriyor.


Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 42 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler