Kuveyt'ten Doğu Guta için "bağış kampanyası"

Kuveyt'ten Doğu Guta için "bağış kampanyası"

KUVEYT (AA) - Kuveyt Kızılayı, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin kuşatma altında tuttuğu Doğu Guta için nakdi bağış kampanyası başlattı.Kuveyt Kızılayı...

KUVEYT (AA) - Kuveyt Kızılayı, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin kuşatma altında tuttuğu Doğu Guta için nakdi bağış kampanyası başlattı.

Kuveyt Kızılayı Genel Sekreteri Meha el-Bercis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Guta için bugün başlattıkları yardım kampanyasının 4 gün süreceğini belirtti.

Kızılayın internet sitesinden de bağışta bulunulabileceğini kaydeden Bercis, geçen iki günde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'yla iş birliğiyle Guta'da yaşayanlara yardımlar dağıtmayı başardıklarını dile getirdi.

Kızılayın zekat ve sadakaları da kabul ettiğini ifade eden Bercis, vatandaşlara, ülkede ikamet edenlere, özel şirketlere, bankalara ve tüm taraflara Suriye rejimi tarafından Doğu Guta'da kuşatma altında tutulan halkın sıkıntılarını azaltmak için bu kampanyaya katılmaları çağrısında bulundu.

- 400 bin sivil abluka altında

Suriye'nin başkenti Şam'ın doğusundaki bazı ilçe ve beldeleri içeren 104 kilometrekarelik Doğu Guta bölgesi, iç savaşın en büyük felaketine sahne oluyor. Muhaliflerin kontrolünde bulunan Doğu Guta'da yaklaşık 400 bin sivil yaşıyor.

Doğu Guta, Astana anlaşmalarında gerginliği azaltma bölgesi ilan edilmişti. Ancak Rusya'nın garantörlüğünü üstlendiği Esed rejimi, Nisan 2017'den itibaren bölgeye yönelik ablukasını yoğunlaştırdı ve son aylarda saldırılarını daha da şiddetlendirdi.

İnsani krizin derinleştiği bölgede, yüzlercesi acil durumda hasta binlerce sivil tahliye edilmeyi bekliyor. Bunların birçoğunu çocuk veya ileri evre kanser hastaları oluşturuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 113 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler