Knowledge Academy'e ziyaretçi akını

Knowledge Academy'e ziyaretçi akını

ABD'nin entellektüel kalbi Boston yakınındaki Knowledge Academy'e ziyaretçi akını

Serdar Gezgin'in haberi

ABD'nin Massachusetts Eyaletinde 4 yıl önce kurulan ve kısa sürede hızla büyüyen Knowledge Academy'e dönem sona ererken seri ziyaretler yapıldı.

İlk önce Washington DC'deki Dünya Bankası programı için ABD 'de bulunan ve bu çerçevede Boston'a uğrayan BDDK Başkanı Mukim Öztekin, SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, Takasbank Genel Müdürü Murat Ulus, Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan ve Türkbank yönetim Kurulu üyesi Varol Cıvıl Knowledge Academy'i ziyaret ettiler.
Ziyaretten çok memnun kaldıklarını belirten Türkiyenin bankacılık sektörüne yön veren 6 değerli yönetici; ABD'de bir Türk'un böyle güzel bir eğitim müessesi açmasından dolayı mutlu olduklarını bildirdiler.

Massachusettsdeki tek Diyanet görevlisi olan İmam Osman Kaan ve West Springfiled'de New England Üniversitesi öğretim Üyesi Prof.Dr. Tuncay Bayrak'ta Knowledge Academy'yi ziyaret ederek; aynı eyalette böyle güzel bir okulu ziyaret etmekten dolayı memnun olduklarını belirttiler.

Knowlegde Academy'nin 2013-2104 öğretim yılının son gününde süpriz bir ziyaretçisi daha vardı.Oğlunun mezuniyet töreni için Boston'da olan Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman ve eşleri de Knowledge Academy'i ziyaret ederek, hem okulun kapanış gününü gördüler hem de okulun kurucusu Oya Bozkurt'tan bilgi aldılar. Zekeriya Karaman iki saatlik ziyaretinin sonunda ABD'de özellikle Boston'a çok yakın mesafede böyle güzel bir okulun ABD'de doğmuş bir Türk tarafından işletilmesinden mutluluk duyduğunu bildirerek, gereken desteğin verileceğini beyan ettiler.

Knowledge Academy Massachusetts Eyaletindeki 10 İslami okul içerisinde 3 yaş grubundan lise sona kadar bütün sınıfların tek bir kampusde eğitim verme özelliğiyle diğer okullardan ayrılıyor. Okulun lise talebeleri aynı zamanda North Shore Communty College'den dersler alarak, lise ile birlikte iki yıllık yüksek okulu da bitirmiş oluyorlar.

Knowledge Academy'de İngilizce ve Arapça'nin yani sıra İspanyolca'da öğretiliyor ve çok kısa sürede Türkçe'de öğretilecek.

Okul hakkında daha geniş bilgi ve destek için www.knowledgeacademy.org adresine bakilabilinir.
Ayrıca geçen ay yapılan İCNA konferansında Knowledge Academy 5. sınıf öğrencisi Mustafa Es'ad Bozkurt Üstad Nouman Ali Khan ile görüşerek okul hakkında kısa bilgi verdi. Yine 7. sınıf öğrencilerinden Mucteba Kerim Bozkurt; ABD sokaklarında namaz kılarak tüm dünyanın dikkatini çeken gençler ile görüştü.
 

zek.jpgnuman1.jpg

 

mucteb.jpgpatronlar.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 3910 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler