"KKTC böyle bir anlaşmaya imza koymaya hazır"

"KKTC böyle bir anlaşmaya imza koymaya hazır"

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Kıbrıs Türk tarafı erken ve hakça bir çözüme destek veriyor ve böyle bir anlaşmaya imza koymaya hazır" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Kıbrıs Türk tarafı erken ve hakça bir çözüme destek veriyor ve böyle bir anlaşmaya imza koymaya hazır" dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Biden, Kıbrıs temasları çerçevesinde KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Cumhurbaşkanlığı rezidansında görüştü. Görüşmeye, müzakere hayeti ve ABD Büyükelçisi John Koenig de katıldı. 

Türk ve Rum tarafından basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği görüşmede, güvenlik önlemleri üst düzeyde tutuldu. 

Cumhurbaşkanı Eroğlu, görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, Biden ile yararlı bir görüşme yaptıklarını, Kıbrıs Türk tarafının görüşlerini aktardığını belirterek Biden’a, Kıbrıs sorununun çözümüne ivme kazandırılması için yardım beklentilerini ifade ettiklerini söyledi.

Eroğlu, 50 yıldır BM’nin çözümlenmeyen sorunlar listesinde yer alan Kıbrıs sorununun, artık BM Genel Sekreteri’nin, Güvenlik Konseyi’nin listesinden çıkmasını istediklerini vurguladı.


Biden ile görüşmesini “çok samimi” olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Biden’in ziyaretinin adadaki çözüm çabalarına katkı sağlamasını istediklerini" kaydetti.

Eroğlu, Biden’ın, adaya gelişinde yaptığı açıklama gibi, kendilerine çantasında bir çözüm paketiyle gelmediğini, anlaşmayı Kıbrıs’taki tarafların bulacağını söylediğini ancak çözüm konusunda yardıma hazır olduğunu ifade ettiğini bildirdi.

Görüşmelerinde Biden’ın Maraş’la ilgili bir şey telaffuz etmediğini belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, doğalgaz konusunun ise gündeme geldiğini, "tüm dünyanın Kıbrıs Türk halkının da doğalgazda hakkı olduğunu zaten teslim ettiğini" söyledi. Eroğlu, petrol yüzünden dünyada çok savaşlar çıktığını, Akdeniz’in ise savaş değil dostluk denizi olmasını istediklerini kaydetti.

Eroğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin de adaya geleceğini ama zamanını söyleyemeyeceğini belirtti.

Kıbrıs Türk tarafının erken ve hakça bir çözüme destek verdiğini ve böyle bir anlaşmaya imza koymaya hazır olduğunu ifade eden Eroğlu, “Umarım daha da yoğun çalışma fırsatımız olur" diye konuştu. 

Bu haber toplam 862 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler