Kırkpınar BESYO'dan yağlı güreşçilere müjde

Kırkpınar BESYO'dan yağlı güreşçilere müjde

- Fakülte, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde deste boy ile üstünde ilk 3 dereceye giren sporculara lisans eğitimi, baş pehlivanlığa güreşenlere de yüksek lisans yapma hakkı tanıdı


ANKARA (AA) - Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Fakültesi, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde deste boy ile üstünde ilk 3'e giren sporculara lisans eğitimi, baş pehlivanlığa güreşenlere de yüksek lisans yapma hakkı tanıdı.

Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamada, Trakya Üniversitesi ile yağlı güreş sporcularının eğitimi konusunda bir anlaşmaya gidildiği aktarıldı.

Açıklamada, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun, "Kırkpınar'da deste boy ve üzerinde ilk 3 dereceye giren sporculara lisans, başpehlivanlığa güreşenlere ise yüksek lisans yapma imkanı sunulması konusunda Türkiye Güreş Federasyonu ile anlaştık. Hayırlı olsun." ifadelerine yer verildi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın'ın ise Türk güreşi adına tarihi bir karar alındığını belirtip, Tabakoğlu'na teşekkürlerini sunduğu aktarıldı.


Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 122 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler