Kayseri'de 1600 berber ve kuaförle "hijyen" protokolü imzalandı

Kayseri'de 1600 berber ve kuaförle "hijyen" protokolü imzalandı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kentteki 1600 berber ve kuaförle "hijyen" protokolü...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kentteki 1600 berber ve kuaförle "hijyen" protokolü imzalandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kovid-19 salgını süresince Kayseri’de bulunan 1600 berber ve kuaförün daha sağlıklı, güvenilir hizmet vermelerini sağlamak amacıyla Kayseri Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Rıfat Alparslan ile protokol imzaladı.

Protokol gereği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Akıllı Şehir uygulamasında Berberler ve Kuaförler Odasına bağlı işletmelerin isim, iletişim ve adres bilgileri yer alacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 1600 kuaför ve berbere dezenfeksiyon işlemi uygulayacak ve işletmelere yönelik denetim gerçekleştirecek.

Sağlıklı hizmet sunulması amacıyla belediyenin belirlediği azami şartlara uygun iş yerlerine hijyen sertifikası verilecek.

Başkan Memduh Büyükkılıç, şehirde yaşayan vatandaşların daha sağlıklı ve güvenilir bir hizmet almalarını sağlamak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Asıl olan güven sorunudur. Vatandaşın 1600 kuaförde ve berberde 'sağlıklı bir şekilde hizmet aldım' diyebilmesi bizler için çok önemli. Hiçbir sorun olmama yönünde irade gösteriyoruz. Bunlar bizi sevindiriyor. Maske, mesafe, temizlik konularında da gerekli hassasiyeti gösterirsek süreci sıkıntısız yürütebileceğiz. Şehrimiz Akıllı Şehir Projesi ile her alanda bilgi çağının gereklerini yerine getiriyor. Akıllı Şehir uygulamasına sonraki süreçte yeme içme mekanları da katılacak."

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Rıfat Alparslan da belediyenin salgın sürecinde ve sonrasındaki destekleri, hizmetleri için yetkililere teşekkür etti.

Kayseri'de 1600 berber ve kuaförle "hijyen" protokolü imzalandı

Kayseri'de 1600 berber ve kuaförle "hijyen" protokolü imzalandı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler