Kayıp Uçağın Denize Düştüğü Belirlendi

Kayıp Uçağın Denize Düştüğü Belirlendi

Malezya uydu görüntülerinden alınan yeni bilgilerin kayıp uçağın Hint Okyanusu’nun güneyine düştüğünü gösterdiğini bildirdi.

Malezya Başbakanı Necip Rezak uçağın rotasıyla ilgili bir İngiliz şirketi tarafından toplanan uydu bilgilerine dayanarak yapılan daha kapsamlı bir inceleme sonucu uçağın Avustralya’nın  Perth kentinin batısından oldukça uzak bir  bölgede suya gömüldüğünün saptandığını  açıkladı.

Başbakan Rezak açıklamasında “Sizlere derin üzüntü içinde 370 numaralı Malezya Hava Yolları seferinin Hint Okyanusu’nun güneyinde sona erdiğini bildirmek zorundayım” dedi.

Rezak uçaktaki 239 kişinin yakınlarına Boeing 777 tipi uçağın denize düştüğünün bildirildiğini de söyledi.

Malezya başbakanı bu açıklamayı yaparken Avustralya donanmasına bağlı bir gemi Hint Okyanusu’nda uçaklar tarafından görülen nesnelerin yerini belirlemeye çalışıyordu.

Malezya uçağı, iki hafta önce Kuala Lumpur’dan Pekin’e uçarken kaybolmuştu. Uçağa ne olduğu hiçbir şekilde açıklığa kavuşmadı.

Uzmanlar, mekanik arızdan teröre kadar her türlü olasılığı değerlendiriyor. Ayrıca pilotların bir intihar girişimi olasılığı üzerinde de duruluyor. Yetkililer, uçağın kasıtlı olarak rotasından çevrilmiş olabileceğine de dikkati çekiyor.

Kayıp uçak için arama çalışmalarına 26 ülke katıldı.

Bu haber toplam 885 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler