Kayıp Malezya Uçağını 25 Ülke Arıyor

Kayıp Malezya Uçağını 25 Ülke Arıyor

Malezyalı yetkililer kayıp çeşitli ülkeler üzerinde uçmuş olabileceğinin belirlenmesi üzerine arama çalışmalarına katılan ülkelerin sayısının 25’e çıktığını bildiriyor.

Malezyalı yetkililer kayıp çeşitli ülkeler üzerinde uçmuş olabileceğinin belirlenmesi üzerine arama çalışmalarına katılan ülkelerin sayısının 25’e çıktığını  bildiriyor.

Ulaşırma Bakanı Hişamuddin Hüseyin, uçağın Orta Asya kadar kuzeye gitmiş olabileceğini işaret ederet arama ve kurtarma operasyonuna 11 ülkenin daha katıldığını açıkladı.
Yetkililer bazı uydu sinyalleri gönderildiğinde uçağın bilinmeyen bir bölgede yere inmiş olabileceği ihtimalini de gözardı etmiyor.

Bu arada Malezya polisi iki pilotun evinde arama yaptı ve  Kuala Lumpur’dan ayrılmadan önce uçakla temas kurmuş olabilen teknisyenleri sorguya çekti.


Malezya Başbakanı Necip Rezak,  Cumartesi günü kayıp yolcu uçağındaki iletişim sistemlerinin kasıtlı olarak kapatıldığı yolunda ellerinde güçlü işaretler bulunduğunu açıkladı. Ancak Necip, uçağın “kaçırılmış” olabileceği konusunda bir yorum yapmadı. 

8 Mart’ta kaybolan Malezya Havayolu’na ait Boeing 777 uçağı hala bulunamadı. Başbakan Necip’in açıklamalarıysa yeni spekülasyonlara yol açmış durumda.

Necip, Malezya sınırı yakınlarında uçağın iletişim sistemlerinin kapatıldığını, sonra uçağın “kasıtlı biçimde” geri dönerek batı yönünde ilerlediğini bildirdi. Başbakan Necip, MH370 sefer sayılı uçak olduğu tam olarak doğrulanmasa da, bu bilgiyi Malezya Hava Kuvvetleri’ne ait radar verilerinden aldığını bildirdi.

Necip Rezak, medyada uçağın kaçırıldığına yönelik çıkan haberlere rağmen, uçağın neden orijinal rotasından sapmış olabileceği konusunda tüm olasılıkları gözden geçirdiklerini söyledi. Necip ayrıca yetkililerin, soruşturmalarını mürettebat ve yolcular üzerinde yoğunlaştırdığını da sözlerine ekledi.

Başbakan’ın verdiği bir başka bilgiye göre de MH370 sefer sayılı uçakla irtibatın kesilmesine rağmen, uyduyla irtibatı 6 buçuk saat boyunca devam etmiş. Ancak tek bir uydunun sağladığı bilgiler, uçağın en son yeri hakkında kesin bilgi veremiyor. Necip bu durumda uçağın iki ayrı hava koridoru boyunca gitmiş olabileceğine dikkati çekiyor. Bu hava koridorlarından biri, Kazakistan sınırından Tayland’ın kuzeyine uzanırken, diğeri de Hint Okyanusu’nun güneyine ilerliyor. Başbakan ayrıca Güney Çin Denizi’ndeki arama çalışmalarına son verileceğini açıkladı.

MH370 sefer sayılı yolcu uçağının bir hafta önce hiçbir iz bırakmadan kaybolması, havacılık tarihinin en büyük gizemlerinden biri haline gelmiş durumda. Uçağın mekanik arızadan düşmüş , kaçırılmış, teröristlerin ya da intihar etmek isteyen bir pilotun müdahalesine maruz kalmış olabileceği olasılıkları sıklıkla dile getiriliyor.

 Kuala Lumpur’dan Pekin’e giden uçakta 239 kişi bulunuyordu.

Amerikalı yetkililer, uçağın Hint Okyanusu’na düşmüş olabileceği tahmininde bulunuyor. Bu tahminler üzerine Hint Hava Kuvvetleri çoğu aralarında Andaman ve Nicobar’ın da bulunduğu, yerleşime açık olmayan ve ormanlarla kaplı 500’den fazla ada üzerinde tarama yapıyor.

Uçaktaki yolcuların üçte biri Çinliydi. Diğer yolcularınsa Avrupalı ve Amerikalı olduğu bildiriliyor.

Bu haber toplam 855 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler