Kayıp denizaltıdaki yakınlarını bulmak için yardım kampanyası başlattılar

Kayıp denizaltıdaki yakınlarını bulmak için yardım kampanyası başlattılar

Arjantin'de geçen yıl kasım ayında kaybolan denizaltıdaki mürettebatın akrabaları, kendi imkanlarıyla yakınlarına ulaşmak için kampanya düzenliyor

ANKARA (AA) - Arjantin'de 15 Kasım 2017'den bu yana kayıp olan denizaltıdaki 44 denizcinin akrabaları, yakınlarını kendi imkanlarıyla bulmak için yardım kampanyası başlattı.

BBC'nin haberine göre, Arjantin Deniz Kuvvetlerine ait olan ve 3 ayı aşkın süredir bulunamayan denizaltıdaki 44 kişinin akrabaları, "ARA San Juan" adlı gemiyi kendi imkanlarıyla aramaya karar verdi.

Mürettebatın yakınları, kayıp denizaltıyı bulmak için yapılacak çalışmaların finansmanını sağlamak amacıyla bir bankada bağış hesabı açarak halktan kampanyaya destek vermesini istedi.

Kayıp yakınlarının ortaklaşa hazırladıkları bildiride, "Aramaya devam etmek istiyoruz. Ara vermek istemiyoruz. Gerçeği arıyoruz ve siz de bizim yanımızda yer alabilirsiniz. Çok ufak yardımla büyük bir adım atacağız. Bize yardım et." ifadeleri kullanıldı.

Geçen yıl 15 Kasım'da rutin görevden dönen "ARA San Juan" adlı denizaltıyla irtibat kesilmişti. Arjantin Deniz Kuvvetleri, kayıp denizaltıda elektrik arızası yaşandığını dair sinyal alındığını, gemiyle irtibatın kopmasından kısa bir süre sonra bölgeden patlama sesinin saptandığını açıklamıştı.

Kayıp denizaltıyı bulmak için 10'dan fazla ülkeden 4 binden fazla personel arama çalışmalarına katılmış ancak gemiye ulaşılamamıştı.

Arjantin, kayıp denizaltıya dair hiçbir ize rastlanmaması nedeniyle arama çalışmalarını gemi kaybolduktan yaklaşık 3 hafta sonra sonlandırdığını duyurmuştu.


Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler